Новини Крипто 31.07.2023 о 14:03 comment views icon

CEO Coinbase: SEC вимагала «‎вилучити з торгів усю криптовалюту, окрім біткоїнів»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

За словами директора Coinbase Браяна Армстронга, до судового позову Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) вимагала від криптобіржі припинити торгівлю усією криптовалютою, за винятком біткоїна.

Попередньо SEC у позові визначила 13 криптовалют, які, на її думку, торгуються на Coinbase «‎як цінні папери», що підпадає під компетенцію регулятора. Однак, судячи зі слів керівника криптобіржі, регулятор наполягає на ширших повноваженнях у криптоіндустрії. 

«Вони сказали, що будь-який актив, окрім біткоїна, є цінним папером. Ми запитали, як вони прийшли до такого висновку, адже це по-іншому інтерпретує закон. Але вони відмовились пояснювати, вимагаючи видалити усі цифрові активи, окрім головного‎», – каже Армстронг.

Якби Coinbase погодилася, це могло б створити прецедент, який залишив би переважну більшість американських криптобізнесів поза законом, якщо вони не зареєструються в комісії.

«На той момент у нас справді не було вибору. Але видалення всіх активів, по суті, означало б кінець криптоіндустрії в США. Побачимо, що скаже суд», – додає Армстронг. 

Регуляторний нагляд за криптоіндустрією досі був сірою зоною, в якій за контроль боролися Комісія з цінних паперів і бірж і Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC). У березні цього року остання подала на суду на Binance – за три місяці до порушення власної скарги SEC на криптобіржу Чанпен Чжао.

Голова SEC Ґері Ґенслер раніше заявляв, що більшість криптовалют, за винятком біткоїна, на його думку, є цінними паперами. Однак, судячи з рекомендацій для Coinbase, комісія перейняла таке твердження для власних спроб регулювати галузь.

Ефір, друга за величиною криптовалюта, яка є основоположною для багатьох галузевих проєктів, не фігурувала в аргументах регулятора проти біржі чи у списку «цінних паперів криптовалютних активів», зазначених у позові SEC проти Binance.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

SEC повідомила, що не надсилала офіційних запитів «компаніям про вилучення криптовалютних активів».

«У ході розслідування співробітники можуть поділитися власним поглядом на те, яка поведінка може викликати питання у комісії відповідно до законодавства про цінні папери», — додали в ньому.

Акції, облігації та інші традиційні фінансові інструменти підпадають під компетенцію SEC, але влада США продовжує дискутувати щодо того, чи всі, або які саме криптотокени повинні підпадати під її компетенцію.

Нагляд з боку SEC принесе набагато суворіші стандарти. Криптобіржі, як правило, також надають послуги зберігання та позики клієнтам — поєднання практик, які неможливі для регульованих комісією з цінних паперів компаній.

«Є купа американських компаній, які побудували бізнес-моделі, виходячи з припущення, що криптотокени не є цінними паперами. Якщо їм скажуть інакше, багатьом доведеться негайно припинити роботу», — сказав Чарлі Купер, колишній керівник персоналу CFTC.

Джерело: FT


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: