Новини Кіно 30.10.2023 о 11:51 comment views icon

Девід Фінчер міг екранізувати «‎Людину-павука», але не погодився з «‎тупою» історією про радіоактивний укус

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Фінчер брав участь у перемовинах з Sony до того, як режисуру коміксів доручили Сему Реймі.

В інтерв’ю The Guardian, присвяченому виходу фільму «‎Вбивця», Девід Фінчер згадав, як пробував долучитись до роботи над «‎Людиною-павуком». Режисер каже, що не погоджувався з Sony щодо історії походження Спайдермена і хотів пропустити ту частину, де Пітера Паркера кусає радіоактивний павук, натомість зосередившись на дорослій версії персонажа.

«‎Їх це не цікавило. Вони запитали, чому я хочу видалити історію походження. А я відповів: мабуть, тому що це тупо? Оригінальна розповідь важлива для багатьох людей, але я подумав: червоно-синій павук? У своєму житті я можу зробити багато речей, але не це».

Фільм з Тобі Магвайром у ролі Пітера Паркера та оригінальною історією походження зрештою зрежисував Сем Реймі. «‎Людина-павук» 2002 року, яка обійшлася у $114 млн, мала величезний касовий успіх зі світовими заробітками у розмірі $825 млн. На той час стрічка також встановила найкасовіший дебют, зібравши понад $100 млн за перший вікенд. Згодом Реймі відзняв ще два фільми про Спайдермена.

Інше питання в інтерв’ю стосувалося потенційного продовження оскароносної драми Фінчера про створення Facebook «‎Соціальна мережа» з огляду на поточні суперечки з Meta:

«Ми з Ароном обгорювали сиквел, але, це…хм, як відкрити скриньку Пандори‎».

У 2021 році Арон Соркін, який написав сценарій до фільму, сказав, що «те, що відбувається з Facebook останні кілька років — історія, яку варто розповісти», можливо у сиквелі «Соціальної мережі». Водночас у подкасті «Happy Sad Confused» він заявив, що єдиний спосіб просувати продовження фільму — вмовити Фінчера.

Нова робота Фінчера «Вбивця» з Майклом Фассбендером в головній ролі стартувала в обмеженому прокаті в деяких кінотеатрах 27 жовтня, та з 10 листопада буде доступна на Netflix. У центрі оповіді — кілер, який переживає психологічну кризу і відчуває каяття за свої злочини. Окрім Фассбендера до проєкту доєдналися Тільда Свінтон («‎Три тисячі років бажань»), Арлісс Говард («Дружина мандрівника у часі»), Софі Шарлотт («‎Такий був час») та Чарльз Парнелл («Топ Ґан: Меверік‎»).


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: