Новини Софт 18.08.2023 о 10:45 comment views icon

Джек Дорсі видалився з Instagram, звільнивши унікальний нікнейм @jack

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Як правило, такі імена в соцмережах продаються за тисячі доларів.

У дописі в децентралізованій соціальній мережі Nostr Джек Дорсі написав, що видаляє Instagram, яким не користується вже багато років.

«Не знаю, чому це зайняло так багато часу. Мені здається, я був серед перших 10 облікових записів на платформі та був одним із перших ангелів-інвесторів. Співзасновник Instagram Кевін Систром був нашим стажистом в Odeo», – зазначив Дорсі (Odeo, компанія заснована у 2005 році, яка дала старт Twitter).

Джек згадав, що припинив використовувати Instagram після того, як соцмережу придбав Facebook (тепер Meta) – про це згадувалось у книзі Сари Фрієр з Bloomberg «Без фільтрів. Інсайдерська історія Instagram».

Джек Дорсі видалився з Instagram, звільнивши унікальний нікнейм @jack

Дорсі та Систром товаришували за часів спільної роботи в Odeo – до моменту, коли Instagram відмовив у придбанні Twitter, але продався його конкуренту за $1 млрд. У книзі стверджується, що Джек образився на ексколегу через те, що він не повідомив про придбання прямо – та з 9 квітня 2012 року (ранку, коли дізнався про продаж) перестав публікувати дописи у соцмережі. Останнє фото, яке додав Дорсі – порожній міський автобус Сан-Франциско.

Час видалення облікового запису, звичайно, цікавий, враховуючи, що Instagram вийшов на ринок Twitter із власним застосунком для мікроблогів Threads. Дорсі зберіг частку в компанії після її придбання Ілоном Маском, водночас підтримуючи платформи, які конкурують з сайтом.Він, наприклад, профінансував Bluesky ще у статусі гендиректора Twitter – торік децентралізована соцмережа повідомила, що отримала від компанії $13 млн на дослідження та розробки. Дорсі також надав $245 тисяч у біткоїнах Nostr, де регулярно публікує дописи.

Публікацію про відхід з Instagram Джек завершив словами:

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

«Цікаво, що станеться з @name…».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: