Новини IT-бізнес 18.11.2023 о 14:46 comment views icon

Голова правління OpenAI та три провідних дослідники ШІ йдуть з компанії услід за Альтманом

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Голова правління OpenAI та три провідних дослідники ШІ йдуть з компанії услід за Альтманом

Три старших дослідники OpenAI, Якуб Пахоцкі, Олександр Мадрі та Шимон Сідор повідомили своїм колегам, що подали у відставку. Правління компанії у п’ятницю звільнило CEO OpenAI Сема Альтмана – для багатьох він уособлював технологію генеративного штучного інтелекту. Новина викликала шок у технологічній індустрії.

Повідомляється, що Якуб Пахоцкі, який працював директором з досліджень компанії, Олександр Мадрі, керівник групи з оцінки потенційних ризиків ШІ, та Шимон Сідор, дослідник OpenAI протягом семи років, залишили свої посади.

Інший співзасновник і топменеджер OpenAI, Грег Брокман, голова правління, піде з цієї посади, але мав залишитися в компанії на посаді президента. Але пізніше в X Twitter Брокман повідомив, що звільняється.

В іншій публікації Брокман розповів, що Альтмана попросили приєднатися до відеозустрічі опівдні в п’ятницю з членами правління компанії, за винятком Брокмана, під час якої співзасновник OpenAI та головний науковий співробітник Ілля Суцкевер повідомив Альтману, що його звільняють.

«Ми з Семом шоковані та засмучені тим, що сьогодні зробила правління», — написав Брокман, додавши, що його повідомили про його усунення з правління під час окремої розмови з Сацкевером через деякий час.

В OpenAI відмовилися відповідати на запитання про причини звільнення Альтмана. У заяві компанії йдеться, що його поведінка перешкоджає правлінню виконувати свої обов’язки.

Сем Альтман опублікував наступне повідомлення: «Мені сподобався час, проведений в OpenAI. Це змінило мене особисто і, сподіваюся, трохи змінило світ. Найбільше мені подобалося працювати з такими талановитими людьми. Про те, що буде далі, можна буде сказати пізніше».

Правління OpenAI складається з головного наукового співробітника OpenAI Іллі Суцкевера та трьох людей, що не працюють у компанії: CEO Quora Адама Д’Анджело, технічного підприємця Таші МакКолі та Хелен Тонер з Джорджтаунського центру безпеки та нових технологій.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Сема Альтмана звільнено з OpenAI

Джерела: The Information, Hindustan Times


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: