Новини Технології 11.05.2023 о 12:38 comment views icon

Google виявлятиме та позначатиме зображення, згенеровані ШІ — прямо в Пошуку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Услід за пакетом ШІ-оновлень для власної пошукової системи, компанія на конференції Google I/O презентувала ще дві нові функції, які допоможуть розпізнати зображення, згенеровані нейромережами.

Зображення у Google Пошуку відтепер міститимуть додаткову інформацію, яка допоможе користувачам краще зрозуміти їхні вміст і контекст, а також примітку у самому файлі, яка дозволить позначати медіафайли як «створені ШІ».

Google Пошук ідентифікуватиме зображення, згенеровані ШІ

Перше доповнення з’явиться у «найближчі місяці» і включатиме інформацію про те, коли зображення були вперше проіндексовані Google, де вони вперше з’явилися в інтернеті та в яких місцях ще були розміщені. Останні дані, до прикладу, можуть посилатись на новинні сайти або платформи фактчекінгу, де можна дізнатись чи використовувався медіафайл в кампаніях дезінформації.

  • Згідно з дослідженням Poynter 2022 року 62% людей вважають, що вони стикаються з дезінформацією щодня або щотижня — проблему, яку Google сподівається вирішити за допомогою нового інструмента.

Ще незрозуміло наскільки ефективно працюватиме інструмент, однак у перспективі він може допомогти у випадках, коли соцмережі поширюють неправдивий контент, видаючи його за реальність — згадаймо лише «фото» Папи Франциска у стильній пуховій куртці від Balenciaga, або Трампа і Байдена, які «дружньо посміхаються» одне одному.

Аби використати інструмент необхідно натиснути на три крапки на зображенні в результатах Google Пошуку або виконати пошук за зображенням в Google Lens. Пізніше у 2023 році функцію можна буде активувати, клацнувши правою кнопкою миші на комп’ютері чи затримавши палець на зображенні з телефона. Однак спочатку інструмент буде доступним лише в США англійською мовою.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Google Пошук ідентифікуватиме зображення, згенеровані ШІ

І оскільки Google нині розгортає власні можливості генерування зображень, друга нова функція гарантуватиме, що всі ШІ-зображення компанії матимуть розмітку в оригінальному файлі, яка надасть користувачам контекст про нього. Творці та видавці також зможуть додавати помітки до власних зображень, створених штучним інтелектом — Midjourney, Shutterstock та кілька інших компаній вже прийняли пропозицію Google. Функцію також розгорнуть в «найближчі місяці».

Google Пошук ідентифікуватиме зображення, згенеровані ШІ

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: