Новини Авто 19.12.2023 о 12:29 comment views icon

Маск знову заговорив про водоплавний Cybertruck — обіцяє «мод-човен»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Маск знову заговорив про водоплавний Cybertruck — обіцяє «мод-човен»

Оновлення дасть змогу електричному пікапу Tesla долати до 100 метрів по самій воді.

Жарт 2020 року від Ілона Маска, схоже, незабаром перетвориться на реальність. У дописі на X мільярдер написав, що Cybertruck після оновлення може частково перетворитися на… човен:

«Ми збираємося запропонувати пакет модів, який дозволить Cybertruck долати принаймні 100 метрів водою як човен. Здебільшого потрібно лише оновити ущільнення дверей салону».

Таким коментарем Маск відреагував на публікацію користувача X, Соєра Мерріта, який оприлюднив уривок з останнього епізоду «Гаражу Джея Лено», де був показаний і Cybertruck. На відео віцепрезидент Tesla з розробки автомобілів Ларс Мораві сказав, що автівка з легкістю може перетворитися на човен.

«Ілон справді хотів зробити з нього човен. Він майже плаває, але можливо, вам доведеться додати трохи додаткових зусиль, щоб утримати його», — сказав Мораві Лено. «Ви можете придумати, як поставити підвісний мотор, під’єднати його до розетки та покататися на човні».

Три роки тому Ілон Маск дійсно говорив про «‎водну» версію Cybertruck — хоча на той час заява здавалася жартом. Водночас електричний пікап надихався моделлю Lotus Esprit S1 — автомобілем-субмариною з десятого фільму бондіани «‎Шпигун, який мене кохав». У 2013 мільярдер навіть придбав одне з авто, яке використовували для зйомок, майже за мільйон доларів.

Ілон Маск каже, що Cybertruck незабаром отримає мод, який перетворить його на… човен

Маск вперше анонсував Cybertruck ще у 2019 році, але поставки вантажівки почалися лише наприкінці листопада. Водночас жорстка конструкція та дизайн з кутами у деяких користувачів вже викликали насмішки, а в експертів — побоювання щодо безпеки.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Раніше Tesla повернула суперечливий пункт в угоду з купівлі Cybertruck, який передбачає, що компанія може подати до суду або стягнути штраф у розмірі $50 000, якщо клієнт «‎зарано» перепродасть автівку.

Заміна гігантського склоочисника Tesla Cybertruck обійдеться у $165, а нове лобове скло коштуватиме близько $2000


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: