Новини Новини 04.11.2022 о 13:27 comment views icon

Ілон Маск звільняє співробітників Twitter через… електронну пошту. У такий спосіб можуть скоротити до 50% штату

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Очікується, що Маск скоротить приблизно половину штату Twitter через тиждень після покупки компанії за 44 мільярди доларів.

Згідно з непідписаним внутрішнім меморандумом, з яким ознайомилося The Verge, Twitter повідомив співробітників, що в п’ятницю буде “скорочено глобальну робочу силу” компанії.

Підтвердження з’явилось через тиждень після того, як Ілон Маск став новим власником Twitter і швидко почав змінювати принципи роботи компанії та її план розвитку продуктів. З того часу у компанії почали поширюватися припущення про терміни та масштаби очікуваних звільнень.

Співробітники отримають електронні листи 4 листопада до 9:00 за тихоокеанським часом (18:00 за Києвом) з підтвердженням того, чи були вони звільнені.

“Ми визнаємо, що це неймовірно складний досвід, через який потрібно пройти, незалежно від того, чи це вплинуло на вас. Дякуємо за те, що продовжуєте дотримуватися політики Twitter, яка забороняє вам обговорювати конфіденційну інформацію компанії в соціальних мережах, із пресою чи деінде”,  – йдеться в записці. 

Хоча в повідомленні не вказано, скільки співробітників втратять роботу, очікується, що Маск скоротить приблизно половину із 7500 співробітників Twitter. За словами працівників, які брали участь у дискусіях, минулого тижня його команда зовнішніх радників визначала, яких інженерів і технічних менеджерів залишити  – на основі їхніх останніх внесків у кодову базу Twitter.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Звільнення є частиною спроб Маска контролювати витрати Twitter. Ще в червні, перш ніж він спочатку спробував вийти з угоди про покупку компанії, він заявив співробітникам:

“Зараз видатки перевищують дохід. Тож це не найкраща ситуація. Потрібно певною мірою раціоналізувати чисельність персоналу та витрати. В іншому випадку – Twitter буде просто нежиттєздатним та не зможе розвиватися”.

*Придбання стало найбільшим в історії викупом технологічної компанії з використанням позикових коштів – щоб укласти угоду, Маск, найбагатша людина у світі, звалив на компанію (яка не приносила прибутку протягом восьми років) близько 13 мільярдів доларів боргу. Минулого року відсоткові витрати Twitter становили близько 50 мільйонів доларів. З урахуванням нового боргу, ухваленого в рамках угоди, вони тепер збільшаться приблизно до 1 мільярда доларів на рік. Це означає, що компанія заробляє менше грошей на рік, ніж заборгувала своїм кредиторам. Щоб зводити кінці з кінцями, Маску, ймовірно, доведеться значно скоротити витрати, зокрема й шляхом звільнення працівників.

Після отримання записки, деякі співробітники робили спроби від’єднати свої облікові записи Twitter від робочих адрес електронної пошти (політика компанії, яка також вимагає наявності фізичних ключів для двофакторної автентифікації).

У Slack і групових чатах Twitter інші співробітники скаржилися на відсутність внутрішнього спілкування з Маском та іншими лідерами протягом останнього тижня.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

“Я щиро бажаю вам усім добра — заради вас, заради ваших команд і заради багатьох людей і спільнот, яким цей продукт служить. Але я також сподіваюся, що [невдачі] минулого нагадуватимуть вам, що потрібно покращити”, — написав один спеціаліст з обробки даних у повідомленні Slack, адресованому керівництву.

Нижче повний текст записки для співробітників Twitter:

“Командо,

Прагнучи направити Twitter на правильний шлях, у п’ятницю ми пройдемо через складний процес скорочення нашої глобальної робочої сили. Ми усвідомлюємо, що це вплине на низку осіб, які зробили цінний внесок у Twitter, але, на жаль, ця дія необхідна для забезпечення подальшого успіху компанії.

Враховуючи характер нашої розподіленої робочої сили та наше бажання інформувати постраждалих осіб якомога швидше, комунікація для цього процесу відбуватиметься електронною поштою. До 9 ранку за тихоокеанським стандартним часом у п’ятницю 4 листопада кожен отримає індивідуальний електронний лист із темою: “Ваша роль у Twitter”. Уважно перевірте свою електронну пошту і теку зі спамом.

– Якщо це не вплине на ваше працевлаштування, ви отримаєте сповіщення електронною поштою у Twitter.

– Якщо це вплине на ваше працевлаштування, ви отримаєте сповіщення з подальшими кроками на свою особисту електронну пошту.

– Якщо ви не отримаєте електронний лист від twitter-hr@ до 17:00 за тихоокеанським стандартним часом у п’ятницю 4 листопада, надішліть електронний лист на [email protected].

Щоб убезпечити кожного співробітника, а також системи Twitter і дані клієнтів, наші офіси будуть тимчасово закриті, а доступ до бейджів буде призупинено. Якщо ви перебуваєте в офісі або прямуєте до офісу, поверніться додому.

Ми визнаємо, що це неймовірно складний досвід, через який потрібно пройти, незалежно від того, чи вплинули ви на це. Дякуємо, що продовжуєте дотримуватися політики Twitter, яка забороняє вам обговорювати конфіденційну інформацію компанії в соціальних мережах, із пресою чи деінде.

Ми вдячні за ваш внесок у Twitter і за ваше терпіння під час проходження цього процесу.

Дякуємо, Twitter”.

Маск – не єдиний, хто вирішив випробувати “дистанційний” спосіб звільнення. Деякі компанії повідомляли про скорочення через Zoom та інші сервіси. До прикладу, відеодзвінком було звільнено 10% співробітників (близько 700 людей) сервісу платежів Klarna, а американський сервіс прокату електросамокатів Bird через Zoom скоротив 30% штату (406 спеціалістів).

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: