Новини IT-бізнес 20.10.2023 о 13:26 comment views icon

Intel і Siemens відмовилися від Web Summit у Лісабоні через критику західної підтримки Ізраїлю від організатора

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Intel і Siemens відмовилися від Web Summit у Лісабоні

Intel та Siemens відмовляються від участі у Web Summit, найбільшій технологічній конференції в Європі, після того, як організатор заходу розкритикував західну підтримку Ізраїлю після атак ХАМАС, передає Bloomberg.

Після 7 жовтня Педді Косгрейв (гендир Web Summit) допустив ряд провокаційних висловлювань щодо підтримки країнами Заходу Ізраїля після жахливої серії терактів з боку терористів ХАМАС, натомість назвавши терористичними дії Ізраїлю. Кілька днів тому ірландський підприємець опублікував вибачення, повне маніпулятивних суджень. Косгрейв апелював до того, що він батько та називав себе пацифістом. А публічний пацифізм під час війни — це підтримка агресора, на жаль, людям в Україні це занадто добре зрозуміло.

Intel і Siemens відмовилися від Web Summit у Лісабоні через критику західної підтримки Ізраїлю від організатора

Першими на заяви Косгрейва відреагував посол Ізраїлю в Португалії Дор Шапіро, який поінформував мера Лісабона про рішення Ізраїлю вийти з конференції «через обурливі заяви». Його підтримали чимало компаній, спочатку ті, що мають коріння в Ізраїлі (OpenWeb, Taboola, Sequoia, Y Combinator), після чого до списку бойкотантів долучилися одні з найбільших імен в технологічній індустрії.

Intel, американський виробник мікросхем підтвердив, що «виходить із Web Summit». Представники компанії зі штаб-квартирою в Санта-Кларі, Каліфорнія, яка вже давно працює в Ізраїлі, відмовився від подальших коментарів.

Siemens, німецька інжинірингова і виробнича компанія, є одним з головних спонсорів запланованого на 13-16 листопада у Лісабоні саміту. Але після того, як компанія «переглянула ситуацію», вона більше не буде партнером і не візьме участі у заході цього року, сказав її представник.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: