Новини Пристрої 25.11.2022 о 07:59 comment views icon

Intel On Demand — тепер певні функції процесорів лише за додаткову плату. Поки діє лише для серверних CPU Sapphire Rapids

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Покупці серверного обладнання Intel отримають більше гнучкості під час вибору відповідного процесора для власних систем. Компанія оголосила про програму On Demand, яка дозволить розблокувати певні функції серверних процесорів після їх покупки. Intel підтверджує, що On Demand включатиме такі технології:

  • Intel® Software Guard Extensions
  • Intel Quick Assist Technology
  • Intel® Dynamic Load Balancer
  • Intel® Data Streaming Accelerator
  • Intel® In-Memory Analytics Accelerator
  • Intel® Data Streaming Accelerato

Надаючи платні функції, Intel прагне скорочення різноманітності виробництва моделей процесорів. Купуючи ті ж самі процесори за мінімальною ціною, потрібні функції надалі можна буде розблокувати за окрему плату. До того ж, такий апгрейд не вимагає фізичної заміни обладнання.

Intel On Demand

Нова програма орієнтована на центри обробки даних. Офіційних планів щодо включення до програми споживчого обладнання поки немає. Однак Intel вже експериментувала з ідеєю розблокування споживчого обладнання за певну платню. Програма під назвою Intel Upgrade Service дозволяла розблокувати більший обсяг кеш-пам’яті або підтримку багатопоточності на деяких недорогих процесорах. Вона не зустріла нічого, крім критики, але для ринку центрів обробки даних це може дійсно спрацювати.

Intel On Demand

Intel поки не оголосила повну інформацію про цю програму, включаючи ціни на кожну функцію та конкретні процесори, які можна розблокувати. Ці подробиці можуть стати доступними після випуску четвертого покоління Xeon Scalable Sapphire Rapids, запланованого на 10 січня.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Джерело: Intel


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: