Новини IT-бізнес 11.03.2024 о 08:40 comment views icon

Колишній бос Activision Blizzard Боббі Котік хоче купити TikTok, — The Wall Street Journal

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Колишній бос Activision Blizzard Боббі Котік хоче купити TikTok, — The Wall Street Journal

Він начебто вже представив ідею потенційним партнерам — гендиректору OpenAI Сему Альтману в тому числі.

The Wall Street Journal повідомляє, що колишній гендиректор Activision Blizzard Боббі Котік зацікавлений у покупці TikTok — з огляду на новий законопроєкт США, який передбачає продаж соцмережі місцевому власнику або її повну заборону в країні.

Котік начебто обговорював цю ідею на конференції з потенційними партнерами, зокрема гендиректором OpenAI Семом Альтманом, а також виконавчим керівником китайської власниці TikTok ByteDance Чжан Іміном.

Якщо TikTok буде продано, це, ймовірно, коштуватиме сотні мільярдів доларів.

Боббі Котік очолював Activision понад 30 років і пішов у відставку торік. У врегульованому позові 2021 року компанію під його керівництвом звинуватили у сприянні сексуальним домаганням і гендерній дискримінації. За даними WSJ, Котік знав про напади й скарги, однак не розкривав повну інформацію правлінню — його самого також звинуватили у домаганнях, повідомляв The Verge.

Після оприлюднення інформації співробітники Activision Blizzard вимагали відставки для Котіка, однак той залишався на посаді до завершення поглинання Microsoft у 2023 році.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

«Закон про захист американців від програм, контрольованих іноземними зловмисниками», який Джо Байден планує підписати, передбачає, що ByteDance повинна продати TikTok протягом 6 місяців, інакше його заборонять у магазинах програм США. Минулого тижня соцмережа розіслала push-повідомлення з проханням зателефонувати своїм представникам. Після голосування в Палаті представників, де він, як очікується, буде схвалений, законопроєкт буде передадуть до Сенату.

Побоювання законодавців на цей час зосереджені на зв’язку TikTok з Китаєм та потенційного доступу країни до конфіденційних даних. Водночас співпраця соцмережі з OpenAI, ймовірно, передбачатиме навчання моделей ШІ на даних користувачів, що також не надто безпечно.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: