Новини Наука та космос 24.07.2024 о 17:05 comment views icon

Куди ти, Місяць? Від Землі «втікає» природний супутник і це впливає на нас не найкращим чином

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png

Ігор Панченко

Автор новин

Куди ти, Місяць? Від Землі «втікає» природний супутник і це впливає на нас не найкращим чином

Дослідники з Вісконсинського університету в Медісоні в США виявили, що Місяць поступово віддаляється від Землі, що призводить до повільного збільшення тривалості земної доби.

Команда науковців зосередила свою увагу на вивченні гірських порід віком 90 мільйонів років. Це дало змогу їм проаналізувати взаємодію Землі та Місяця, яка відбувалася 1,4 мільярда років тому.

Результати дослідження показали, що Місяць віддаляється від Землі зі швидкістю 3,82 сантиметра на рік. За прогнозами вчених, через 200 мільйонів років це призведе до того, що тривалість земної доби збільшиться до 25 годин.

Стівен Меєрс (Stephen Meyers), професор геонауки Вісконсинського університету в Медісоні, пояснює це явище:

«Коли Місяць віддаляється, Земля поводиться як фігурист, який сповільнюється, розводячи руки в сторони».

Дослідження має важливе значення для розвитку геології.

«Одним із наших прагнень було використання астрохронології для визначення часу в найдавнішому минулому, щоб розробити дуже давні геологічні шкали часу», — додає професор Меєрс.

Науковці планують застосувати цей метод для вивчення гірських порід віком у мільярди років, щоб краще зрозуміти давні геологічні процеси та порівняти їх із сучасними.

Курс Python developer від Mate academy.
Python дозволяє розробляти сайти, займатись аналітикою даних, навіть створювати штучні інтелекти. Навчайтесь з нами та отримайте гарантоване працевлаштування.
Отримати знижку на курс

Цікаво, що нещодавно зробили ще одне важливе відкриття, пов’язане з Місяцем. Група дослідників уперше зафіксувала наявність величезної печери на супутнику Землі. Глибиною щонайменше 100 метрів, вона може стати ідеальним місцем для створення постійної бази людства на Місяці.

На Місяці знайшли 100-метрову печеру, яка може стати домом для людей

Джерело: Msn

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: