Новини Новини 15.11.2022 о 10:13 comment views icon

Ілон Маск звільнив ще 5 тисяч співробітників Twitter без попередження, — Platformer

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Генеральний директор Twitter Ілон Маск у другій хвилі скорочень звільнив кілька тисяч підрядників компанії.

Раніше скорочення торкнулись приблизно 50% штатного персоналу компанії. Декого одразу покликали назад, а дехто подав колективний позов на Twitter за звільнення без попередження, якого вимагає федеральне законодавство. Однак схоже компанія своєї помилки не зрозуміла, і вирішила подібним чином, без попередження, розпрощатися ще й з працівниками, які працюють за контрактом. 

У суботу Кейсі Ньютон з Platformer написав, що велика кількість контрактників Twitter, які працюють як у США, так і за їх межами, була звільнена. Рішення було прийнято настільки раптово, що навіть керівникам підрядників не було повідомлено про втрату працівників. 

Business Insider опублікував електронного листа, надісланого контрактникам, у якому холодно повідомлялося, що понеділок буде їхнім останнім робочим днем у Twitter.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Ось він:Ілон Маск звільнив ще 5 тисяч співробітників Twitter без попередження, — Platformer

За оцінками The Verge, постраждали від 4500 до 5500 працівників, які перебували в командах модерації контенту, маркетингу, інженерів тощо. Це приблизно 80% від усіх контрактників Twitter.

“Одного з моїх підрядників щойно деактивували без попередження під час внесення критичних змін до наших робочих проєктів щодо безпеки дітей”, — написав один із менеджерів у Slack, згідно з твітами Ньютона.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Один контрактник надіслав повідомлення безпосередньо журналісту, щоб підтвердити його повідомлення, заявивши: 

“Я дізнався, що мене звільнили, прочитавши ваші твіти”.

У коментарі виданню Insider два звільнених контрактники сказали, що втратили доступ до своїх облікових записів електронної пошти в Twitter ще до того, як отримали повідомлення про звільнення. Під час попереднього раунду скорочень те ж саме сталося зі штатним персоналом Twitter.

“Я не розумію, чому їх не навчило фіаско минулого тижня, коли звільнили штатних працівників, не повідомивши їм про це”, – сказав один із нещодавно звільнених контрактників, зазначивши, що “бездушний метод Twitter щодо звільнень є недоречним”.

Відповідно до листа внутрішньої електронної пошти, яким поділився Insider, контрактних працівників повідомили, що їх скорочують через “зміну пріоритетів і економію”. Компанія вказувала на те, що їхній контракт закінчився, просила надати звіти про будь-які додаткові витрати або карти робочого часу та нагадувала про підписану Угоду про нерозголошення.

“Дякуємо за ваші послуги”, — так був підписаний лист від Twitter. Будь-які запитання контрактників попросили надсилати компанії, що їх найняла — Surya Systems.

Коментарів від Surya Systems журналісти поки не дочекалися. Twitter звільнив відділ комунікацій — тож запити нікуди навіть надсилати.

Попри те, що ця серія звільнень для багатьох здавалася неочікуваною, Ілон Маск сказав співробітникам Twitter під час недавньої сесії запитань і відповідей, що він все ще вважає, що в компанії надлишок штату. Журналістка Кара Свішер написала у Twitter:

“Чому у компанії взагалі було 5500 підрядників?”

За даними The Washington Post, частково через втручання Росії у вибори у 2016 році Конгрес тиснув на соціальні медіакомпанії, такі як Twitter, Google і Facebook, щоб вони найняли тисячі модераторів контенту у 2017 році. Тоді Facebook підтвердив, що найняв приблизно 15 000 контрактників, Twitter скромніше подвоїв кількість підрядників приблизно до 1500.

З того часу Twitter продовжував нарощувати кількість контрактних працівників. Свішер припустила, що другий раунд звільнень був, мабуть, одним із найбільш виправданих кроків Маска з моменту купівлі компанії.

Однак ці останні скорочення можуть ще більше дестабілізувати платформу. Працівники сказали Ньютону, що втрата Twitter такої кількості підрядників “матиме значний вплив на модерацію вмісту та основні інфраструктурні служби, які забезпечують роботу сайту”.

Джерела повідомили про “гіркі” почуття серед звільнених контрактників, і багато працівників почувалися “приголомшеними”.

“Ви не повинні так ставитися до людей”, — написав Ньютон зі співчуттям у Twitter.

Джерело: Arstechnica


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: