Новини Софт 06.12.2023 о 09:11 comment views icon

Microsoft оновила Copilot — підтримка GPT-4 Turbo, DALL-E 3, інтерпретатор коду та функція «‎глибокого пошуку»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Microsoft оновила Copilot  — підтримка GPT-4 Turbo, DALL-E 3, інтерпретатор коду та функція «‎глибокого пошуку»

Рівно рік тому Microsoft інтегрувала чатбот з ШІ у власні продукти.

Нині Copilot працює в Microsoft 365, Microsoft Edge і Windows, а незабаром отримає потужне оновлення. Перш за все чатбот отримає інтеграцію з останньою і найпотужнішою великою мовною моделлю OpenAI GPT-4 Turbo — по суті, це означає, що він «побачить» більше даних завдяки контекстному вікну аж у 128 000 токенів.

  • У галузі ШІ вхідні дані вимірюються як «‎токени» та «‎контекстні вікна»: токен — це одиниця, що може представляти слово, його частину, число чи щось подібне; а контекстне вікно — це простір, де ви вводите запитання, текст або інші дані для чатбота. Для порівняння: GPT-3.5 підтримує контекстне вікно з обмеженням до 16 000 слів, а її наступниця GPT-4 — до 32 000; чатбот Anthropic Claude пропонує контекстне вікно до 100 000 токенів, або близько 75 000 слів.

Модель наразі тестують вибрані користувачі, а ширшу інтеграцію обіцяють найближчими тижнями.

Тим часом вдосконалена версія генератора зображення DALL-E 3 вже прибула як у Bing Image Creator, так і Copilot, і запропонує результати з вищою якістю та точністю.

Microsoft оновила Copilot — підтримка GPT-4 Turbo, DALL-E 3, інтерпретатор коду та функція «‎глибокого пошуку»

Тепер ви також можете використовувати Copilot у Microsoft Edge, щоб узагальнювати відео на YouTube (подібно до нещодавно запущеної функції Bard).

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

Кодерів і розробників може зацікавити нова функція інтерпретатора коду, яка незабаром з’явиться в Copilot і дозволить отримувати точніші обчислення, аналіз даних або навіть код від ШІ-чатбота.

«Copilot напише код, щоб відповісти на ваші складні запити природною мовою, запустить цей код в ізольованому програмному середовищі та використає результати, щоб надавати вам якісніші відповіді», — пояснюють в Microsoft. «Ви зможете завантажувати файли в Copilot і з нього, а також працювати зі своїми власними даними, кодом і результатами пошуку Bing».

Щодо Bing, то Microsoft додає функцію «Глибокого пошуку», під час активації якої пошукові запити розширять до більш вичерпних описів, щоб отримати точніші результати.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: