Новини IT-бізнес 17.08.2023 о 11:36 comment views icon

OpenAI придбала творця «клону Minecraft‎» – для роботи над ChatGPT

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Нью-йоркська Global Illumination, яка називає себе «компанією цифрових продуктів», тепер належить OpenAI й працюватиме над ChatGPT та іншими ШІ-інструментами.

OpenAI повідомила про придбання у своєму блозі, хоча детальних умов не розкрила – просто зазначила, що Global Illumination працюватиме над її «основними продуктами», включаючи ChatGPT.

«Global Illumination — це компанія, яка використовує ШІ для створення творчих інструментів, інфраструктури та цифрового досвіду. Раніше команда розробляла та створювала продукти в Instagram і Facebook, а також працювала з YouTube, Google, Pixar, Riot Games та іншими відомими компаніями», — йдеться в повідомленні OpenAI.

На вебсайті Global Illumination вказано короткий опис компанії та інформацію про вісьмох співробітників. Також є посилання на їхню розробку — гру під назвою Biomes, яка графічно дуже схоже на Minecraft та описується як «MMORPG (багатокористувацька онлайнова рольова гра) з відкритим вихідним кодом для Інтернету».

Це перше публічне придбання OpenAI за приблизно семирічну історію існування компанії. Нині розробник ChatGPT попри світову популярність все ще перебуває у пошуках комерційних рішень — торік OpenAI витратила понад $540 млн на розробку чатбота та отримала лише $30 млн доходу. Керівник стартапу Сем Альтман повідомив інвесторам, що має намір збільшити цю цифру до $200 мільйонів доларів цього року та $1 мільярда у наступному.

Джерело: The Verge, Techcrunch


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: