Новини Новини 21.04.2022 о 12:06 comment views icon

Пентагон вразило те, як програмісти SpaceX рядком коду відбили намагання росіян заглушити Starlink в Україні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

У березні SpaceX оперативно відреагувала на спроби росії заглушити сигнали Starlink після запуску супутникового інтернету в Україні для забезпечення зв’язком районів, що постраждали від військових дій. Ілон Маск направив понад п’ять тисяч терміналів Starlink.

Директор відділу радіоелектронної боротьби в канцелярії міністра оборони США Дейв Тремпер розповів про вжиті кроки.

«Наступного дня [після того, як у засобах масової інформації з’явилися повідомлення про російські спроби глушення], додав рядок коду та виправив його. І раптом ця [російська атака] перестала бути ефективною. З погляду технолога РЕБ (радіоелектронної боротьби) це фантастика… і те, як вони це зробили, мене вразило».

Дейв Тремпер

Такий досвід електромагнітної війни зацікавив Пентагон, і експерти відомства заявили, що США мають покращити власні системи швидкого реагування на РЕБ. Військові можуть багато чого навчитися у того, як приватний сектор упорався з цими ситуаціями.

Бригадний генерал Тед Кларк, директор управління переваги електромагнітного спектра ВПС США вважає, що сучасні війни все частіше включатимуть електромагнітну війну, особливо для формування поля бою, коли починаються конфлікти.

За словами Кларка, недостатньо просто купити модернізовані версії застарілих систем — США повинні створити технології, які забезпечують набагато більшу стійкість та швидкість реагування, включаючи штучний інтелект та машинне навчання.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Кларк додав, що система Compass Call EC-37B, що розробляється США, є яскравим прикладом того, як цифрова інженерія змінює підхід служби до нових можливостей електромагнітної війни. Програмісти та інженери працюють з операторами Compass Call на землі, щоб знайти творчі способи придушення сигналів супротивника.

«Це дуже складна проблема, якщо у вас немає добре навчених операторів. Ступінь координації та синхронізації цих типів операцій такий, що недостатньо навченому оператору буде складніше успішно впоратися з такими подіями».

Дейв Тремпер

Експерт додав, що Пентагон очікував від росії «набагато сильніших» засобів радіоелектронної боротьби.

Супутниковий інтернет Starlink протестували у літаках Delta, компанія обіцяє зробити антени компактнішими


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: