Крипто Новини 14.04.2022 о 18:04 comment views icon

Ethereum перейде на Proof-of-Stake не у червні, а кількома місяцями пізніше

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Розробник ядра криптовалюти Ethereum Тім Бейко підтвердив, що довгоочікуване злиття Ethereum відбудеться пізніше, ніж очікувалося. У Twitter він написав, що перехід мережі на Proof-of-Stake (PoS) (Доказ частки володіння), швидше за все, відбудеться не в червні, як передбачалося раніше, а кількома місяцями пізніше.

Бейко стверджує, що Ethereum знаходиться «в останньому розділі PoW (Доказ виконання роботи)», але тепер відбулася чергова затримка, хоча перевести криптовалюту на PoS планувалося ще у 2019 році.

Оновлення з’явилося після того, як у понеділок Ethereum подолав важливу віху з першим тіньовим форком основної мережі, що стало пробним запуском зміни механізмів у мережі.

Згідно з повідомленням інженера Ethereum DevOps Параті Джаянаті, три нещодавні тіньові форки тестової мережі виявили помилки, які ще доведеться усунути, перш ніж оновлення буде готове.

Онлайн-курс "Арт Менеджер" від Skvot.
Навчіться шукати фінансування та планувати бюджет, керувати командою, запускати артпроєкти та пітчити їх так, щоб великі компанії захотіли колабитися.
Детальніше про курс

Злиття означає перехід Ethereum до механізму доказу частки (PoS) для власної безпеки. Сьогодні мережа спирається на ресурсомістку систему підтвердження роботи (PoW), подібну до системи Bitcoin, в якій децентралізована мережа комп’ютерів конкурує за перевірку транзакцій.

Очікується, що перехід Ethereum на PoS, де користувачі залишають за собою можливість захищати мережу, скоротить витрати на електроенергію мережі на 99% та полегшить масштабування Ethereum.

Однак створення нового алгоритму консенсусу для Ethereum пов’язане зі значною складністю. На додаток до безлічі інженерних проблем модель PoS Ethereum додасть новий набір механік теорії ігор, щоб гарантувати, що валідатори мережі діють сумлінно.

Якщо на кону мільярди доларів, то помилка може стати катастрофою для всієї екосистеми.
Навіть після злиття висока плата за електрику та відносно низькі швидкості Ethereum, які зробили мережу непридатною для багатьох програм, швидше за все залишаться.

«Ефір» знаходиться в центрі децентралізованих фінансів (DeFi), GameFi та NFT, але велика кількість нових мереж PoS настає йому на п’яти, пропонуючи користувачам швидкі та дешеві транзакції.

Онлайн-курс "Арт Менеджер" від Skvot.
Навчіться шукати фінансування та планувати бюджет, керувати командою, запускати артпроєкти та пітчити їх так, щоб великі компанії захотіли колабитися.
Детальніше про курс

Злиття замінило початкові плани для «Ethereum 2.0», які включали додавання сегментації підвищення пропускної спроможності мережі внаслідок поділу активності на частини для одночасної обробки. Сегментування все ще знаходиться в дорожній карті Ethereum, але його було перенесено на 2023 рік, щоб прискорити перехід на PoS.

Токен Ethereum, ефір (ETH), є другою за величиною криптовалютою. На момент публікації її ринкова капіталізація становила $365 млрд, а торгувалася вона на рівні $3100 проти приблизно $3500 на початку цього місяця.

Віталік Бутерін пожертвував 1500 монет Ethereum (понад $4,8 млн) на допомогу Україні


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: