Новини Софт 23.06.2023 о 10:36 comment views icon

Перший погляд на visionOS для гарнітури Apple Vision Pro: «наче iOS перенесли у вітальню»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Apple випустила першу бета-версію visionOS та SDK, які дозволять створювати програми для гарнітури Apple Vision Pro. Сайт MacRumors поглянув на симуляцію ‌visionOS‌ 1.0 у програмі для розробників Xcode. Відтворення ОС на Mac не може повністю передати досвід Vision Pro, але дає уявлення про її інтерфейс. Можна подивитися на домашній екран гарнітури, вікна програм, застосунки для iPad та iPhone.

«Все дуже схоже на iOS, ніби її було встановлено ​​у вашій вітальні або на кухні».

Вебсторінки завантажуються у спеціальній версії Safari для ‌visionOS‌, розробники можуть оцінити, як виглядатимуть на Vision Pro їхні сайти. Центр керування містить налаштування світлого та темного режиму інтерфейсу, є кілька тем оформлення. Гостьовий режим дозволяє цікавим випробувати гарнітуру без доступу до конфіденційних даних. Доступний пошук Spotlight, можна налаштувати кілька «оточень» для блокування об’єктів зовнішнього світу.

У visionOS є функція візуального пошуку, яка зможе ідентифікувати предмети навколо вас, копіювати текст із зовнішнього світу, перекладати мови в режимі реального часу та багато іншого.

Apple розробила режим подорожі, який можна активувати, наприклад, перебуваючи у літаку. Він блокує фактори, що відвертають увагу заважають спати або медитувати. Деякі датчики вимкнені для забезпечення конфіденційності інших пасажирів або тому, що близькість інших людей може призвести до спотворень у показаннях.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

У липні Apple відкриє для розробників спеціальні лабораторії для тестування Vision Pro у кількох місцях по всьому світу. Компанія планує представити апаратний комплект розробника Vision Pro та тестове програмне забезпечення для нього.

Apple має намір випустити доступнішу версію Vision Pro до кінця 2025 року, заощадивши на деяких компонентах – Марк Гурман

 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: