Новини Україна 05.12.2022 о 19:52 comment views icon

ППО ЗСУ сьогодні збила 60+ із понад 70 російських ракет — це новий рекорд ефективності

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

У понеділок 5 грудня росіяни здійснили восьмий масований обстріл критичної енергетичної інфраструктури України, а ППО ЗСУ збила більшість ракет — 60+ із понад 70 російських ракет. Це означає, що силами та засобами протиповітряної оборони цього разу було відбито понад 85% ворожих ракет, що є новим рекордом.

Для порівняння, під час попереднього масованого обстрілу 23 листопада, який спричинив частковий блекаут, ППО ЗСУ збили 51 із 70+ ракет та 5 БПЛА.

Ракетний обстріл 5 грудня — скількома та якими саме ракетами атакували росіяни

Загалом росія здійснила три хвилі ракетних атак по Україні ППО ЗСУ сьогодні збила 60+ із понад 70 російських ракет — це новий рекорд ефективностіППО ЗСУ сьогодні збила 60+ із понад 70 російських ракет — це новий рекорд ефективностіОкремі групи літаків запускають ракети кожна зі свого напрямку, а кожна ракета запрограмована на свою ціль і траєкторію польоту, щоб ввести в оману засоби ППО:

  • 38 крилатих ракет Х-101/Х-555 із восьми літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря та Волгодонська Ростовської області;
  • 22 крилаті ракети типу «Калібр» із кораблів Чорноморського флоту;
  • 3 крилаті ракети Х-22 зі стратегічних бомбардувальників Ту-22м3, 6 керованих авіаційних ракет Х-59 та ще одна Х-31П з винищувачів Су-35 з акваторії Чорного моря Україну

ППО ЗСУ сьогодні збила 60+ із понад 70 російських ракет — це новий рекорд ефективності

Збиття крилатої ракети ЗСУ Gepard

Наслідки обстрілу

Цього разу найбільше постраждала Одеська область — наслідок масованого ракетного удару пошкоджено два інфраструктурних об’єкти; у місті знеструмлені всі помпові станції та резервні лінії, тому в усіх споживачів відсутнє водопостачання. Також зафіксовані влучання в енергооб’єкти у Київській та Вінницькій областях. Енергетики та рятувальники вже працюють над ліквідацією наслідків атаки, аби повернути електрику, воду та тепло в кожну домівку.

Водночас енергосистема України встояла — вона продовжує функціонувати та залишається цілісною, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Водночас в усіх областях вимушено застосовано екстрені відключення для збалансування системи й уникнення аварій. В «Укренерго» попередили, що знадобиться певний час, щоб вивести частину електростанцій, які зазнали пошкоджень внаслідок обстрілу, на повну потужність. У поєднанні з посиленням морозів в найближчу добу це зумовить збільшення дефіциту електроенергії в системі.
ППО ЗСУ сьогодні збила 60+ із понад 70 російських ракет — це новий рекорд ефективності

Також сьогоднішня атака вчергове зачепила Молдову — через обстріл у країні почалися перебої з електропостачанням, а на півночі біля кордону з Україною поблизу міста Бричани впала частина ракети (судячи з фото в соцмережах — це розгінний блок ЗРК С300, результат роботи нашого ППО).

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Сервіси Svitlospot та “ЛУН Місто” допоможуть знайти найближчі місця для роботи з інтернетом та світлом


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: