Новини Наука та космос 16.11.2022 о 09:47 comment views icon

Ракета SLS з місією NASA Artemis 1 до Місяця (нарешті!) успішно стартувала з Космічного Центру Кеннеді

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Після безлічі скасувань та перенесень космічне агентство NASA нарешті здійснило запуск ракети Space Launch System в рамках місії Artemis I. Попереднім спробам завадили технічні проблеми та погодні умови.

 

Підготовка до запуску ракети SLS велася понад десять років. Цей старт ракети знаменує собою повернення NASA до пілотованих польотів на Місяць. Хоча перша місія Artemis I проходить без астронавтів на борту. Її основна мета – тестування системи космічного запуску ракети та космічного корабля, щоб переконатися у їхній безпеці для астронавтів. Після запуску капсула Orion проведе понад місяць в польоті, здійснивши коло навколо Місяця на довгій орбіті, а потім повернеться на Землю, приводнившись у Тихому океані біля узбережжя Каліфорнії.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Запуск Space Launch System пройшов успішно. Незабаром після старту від ракети відокремилися прискорювачі, а потім розгінний блок. Надалі космічний апарат має розгорнути сонячні панелі та вирушити у політ до Місяця.

Наконец состоялся старт ракеты SLS миссии Artemis I

Зацікавлені користувачі можуть у режимі реального часу спостерігати за польотом космічного корабля Orion за допомогою спеціального розділу NASA Artemis Real-time Orbit Website (AROW).

Artemis 1 — перший тестовий політ корабля «Оріон» (стара назва місії Orion EM-1) з використанням ракети SLS. Це демонстраційний політ із виходом на навколомісячну орбіту та поверненням на Землю для перевірки працездатності корабля, який проходитиме без екіпажу. За планом, корабель Orion має провести у космосі три тижні, включно з трьома днями на ретроградній місячній орбіті. Загальна тривалість місії — 42 дні. Вона завершиться приводненням корабля біля узбережжя Флориди. Якщо все піде за планом, то вже 11 грудня Orion повернеться на Землю.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Докладніше про програму «Артеміда» та деталі першого польоту читайте у нашому попередньому матеріалі.

NASA вперше запускає SLS — надважку ракету-носій за $11 млрд, яка розробляється з 2011 року для експедицій на Місяць та Марс [Оновлено: запуск скасували]


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: