Новини Пристрої 30.05.2022 о 19:19 comment views icon

RealityOS — ймовірна назва ОС для AR/VR-гарнітури Apple — помітили в заявці на реєстрацію торгової марки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Вже давно ходять чутки, що компанія Apple планує випустити власну гарнітуру віртуальної чи доповненої реальності. Наразі ці чутки отримали чергове підтвердження. Так, було подано заявку на реєстрацію товарного знака під назвою RealityOS.

Заявку на реєстрацію RealityOS подала не Apple, а компанія Realityo Systems LLC з Делавера. Проте великі корпорації і раніше вдавалися до використання одноразових компаній для реєстрації товарних знаків із метою забезпечити анонімність. Раніше Apple вже використовувала такий підхід, залучивши компанію Yosemite Research LLC для реєстрації назв оновлень macOS, таких як Yosemite, Big Sur та Monterey. Додамо, і Realityo Systems LLC, і Yosemite Research LLC зареєстровані за тією ж адресою, це може означати, що за ними стоїть Apple. Також зазначається, що ще у 2017 році ресурс Bloomberg повідомляв про брендинг «reality operating system», а пізніше посилання на цю назву з’явилися у програмному забезпеченні Apple.

Супутня документація по товарному знаку RealityOS описує «комп’ютерне обладнання, що носиться» і пов’язана з «проєктуванням та розробкою комп’ютерного обладнання, програмного забезпечення, периферійних пристроїв, а також комп’ютерних та відеоігор». У заявках на товарний знак та сервісний знак RealityOS не вказано жодних прикладів публічного використання назви. Як правило, це означає, що продукт, з яким вони пов’язані, ще не випущено.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Apple представила раді директорів прототип гарнітури змішаної реальності. А через тиждень розпочнеться конференція WWDC для розробників. Тож вже незабаром Apple може продемонструвати свою гарнітуру.

Онлайн-курс "С++ для GameDev" від robot_dreams.
Навчіться кодити на C++ з нуля, опануйте принципи обʼєктно-орієнтованого програмування, ключові бібліотеки та інструменти.Створюйте десктопні та мобільні ігри. Розвивайтеся в геймдеві.
Детальніше

Apple WWDC22 стартує 6 червня в онлайн-форматі — на ній розкажуть про нові версії ОС і, можливо, про новий ARM-процессор M2

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: