Новини Авто 23.06.2023 о 14:21 comment views icon

Слідом за Xiaomi. НАЗК внесло шведського виробника Volvo та материнську Geely до списку міжнародних спонсорів війни

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

НАЗК Слідом за Xiaomi. НАЗК внесло шведського виробника Volvo та материнську Geely до списку міжнародних спонсорів війниСлідом за Xiaomi. НАЗК внесло шведського виробника Volvo та материнську Geely до списку міжнародних спонсорів війниНаціональне агентство з питань запобігання корупції вчергове розширило переліку міжнародних спонсорів війни — після оновлення там з’явився китайський автомобільний холдинг Zhejiang Geely Holding Group Co., який володіє низкою відомих автобрендів, включаючи Volvo Cars, Polestar, Geely Auto, Lynk & Co, Zeekr, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Слідом за Xiaomi. НАЗК внесло шведського виробника Volvo та материнську Geely до списку міжнародних спонсорів війни
Досьє Geely на сайті НАЗК

Geely продовжує продавати нові моделі авто своєї марки у рф, а мережа офіційних дилерів компанії станом на травень 2023 року представлена в 89 російських містах і налічує 157 дилерських центрів, йдеться в заяві НАЗК. Ба більше, за перший квартал 2023 року продажі авто Geely в росії зросли більш ніж удвічі порівняно з минулим роком — з 5543 одиниць до 12673 одиниць. Загальний дохід Geely Auto Group за 2022 рік становила понад 20 млрд дол. США. Водночас керівництво Geely навіть не намагалося засудити війну росії проти України.

«Поки більшість виробників автомобілів з Європи, Японії та Кореї припиняють продажі на російському ринку після вторгнення в Україну, китайська компанія Geely продовжує сплачувати податки до бюджету росії, активно підтримувати її економіку і, відповідно, спонсорувати агресію проти України»

з офіційної заяви НАЗК

В українському та головному офісі Volvo поки що ніяк не коментували рішення НАЗК. Ми доповнимо новину, як тільки з’явиться офіційний коментар компанії.

Як вже неодноразово пояснювалося, цей механізм «спонсорів війни» — один з інструментів НАЗК, які не є прямими юридично зобов’язальними, але допомагають створювати необхідний репутаційний тиск на іноземні компанії до їхнього повного припинення бізнесу з державою-спонсором тероризму рф. Тож, за аналогією з Xiaomi, не варто очікувати прямої заборони на продаж авто Volvo та Geely в Україні. Станом на 23 червня у переліку міжнародних спонсорів війни НАЗК є 25 компаній, включно з Raiffeisen Bank та Auchan, які продовжують працювати в Україні.

“Ми проти війни та за мир у всьому світі” — Xiaomi прокоментувала своє включення до списку міжнародних спонсорів війни НАЗК


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: