Новини Новини 07.04.2022 о 17:39 comment views icon

США таємно видаляли російські ботнети для запобігання кібератакам

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Генпрокурор США Меррік Гарланд оприлюднив заяву, в якій йдеться про операцію з видалення шкідливих програм із мереж у всьому світі. Такий крок було здійснено для запобігання атакам на країну і як послання президентові росії.

Гарланд додав, що росія могла завдати кіберудару по критичній інфраструктурі США, зокрема фінансовим компаніям, трубопроводам та електричним мережам.

Заражені комп’ютери, об’єднані в ботнети, контролювалися головним розвідувальним управлінням росії. Генпрокурор додав, що конкретні цілі ботнетів невідомі, але США не хотіли чекати та наражати свої ресурси на небезпеку. Секретні ухвали суду та допомога урядів у всьому світі дозволили Міністерству юстиції США та ФБР відключити мережі від управління гру.

«На щастя, нам вдалося вивести з ладу цю бот-мережу до того, як вона могла бути використана».

Генпрокурор США Меррік Гарланд

Ухвалою суду ФБР могли входити в корпоративні мережі й без попередження компаній видаляти шкідливе ПЗ.

Як зазначає WSJ, президента Джо Байдена неодноразово звинувачували у небажанні вступати у прямий конфлікт із росією, але, схоже, його нерішучість не поширюється на кіберпростір. Операція продемонструвала готовність знешкодити гру до завдання удару.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Досі основні російські кібератаки були спрямовані на Україну – включаючи шкідливе програмне забезпечення Wiper, призначене для виведення з ладу українських державних установ, та атаку на європейську супутникову систему Viasat.

Експерти з безпеки підозрюють, що росія може бути відповідальною й за інші кібератаки, що відбулися з початку війни, зокрема на українські служби зв’язку, хоча розслідування триває.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: