Новини Технології 09.06.2022 о 11:51 comment views icon

Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн») отримала ліцензію оператора

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн») — офіційне представництво компанії Ілона Маска SpaceX — щойно отримала ліцензію оператора, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

7 квітня в Україні офіційно зареєстрували Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн»), а Михайло Федоров доручив профільним структурам якнайшвидше провести необхідні процедури з атестації, вимірювань та надання частот. Таким чином, від моменту реєстрації до видачі ліцензії минуло два місяці (от би завжди так, чи не так?).

Також міністр повідомив, що невдовзі Starlink Ukraine почне активну роботу в Україні, але ніяких деталей він не повідомив.

«Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1.

Представництво компанії SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні!»

Михайло Федоров,

міністр цифрової трансформації України

В Україні супутниковий інтернет Starlink офіційно запрацював 26 лютого — це сталося після того, як міністр цифрової трансформації Михайло Федоров офіційно звернувся у Твіттері до засновника SpaceX Ілона Маска з відповідним проханням. Водночас президент SpaceX Гвін Шотвелл розповіла, що на той момент команда вже співпрацювала з урядом та була близькою до отримання ліцензії для надання послуг в Україні. З початку війни Україна отримала 15 тис. терміналів з безоплатним тарифним планом і на початку травня аналітики Apptopia у своєму звіті зазначали, що Starlink в Україні щодня активно користується близько 150 тис. осіб

Можна пригадати, що на початку березня Президент України Володимир Зеленський після розмови з Ілоном Маском по відеозв’язку анонсував «можливі космічні проєкти» після закінчення війни, а Мінцифра розповіла про плани після Перемоги побудувати в Україні власну наземну станцію Starlink. Це дозволить суттєво покращити якість супутникового інтернету SpaceX для пересічних українців, оскільки зараз сигнал йде через станції у Польщі, Литві та Туреччині. З нетерпінням чекаємо на новини щодо статусу цих планів.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Станом на кінець травня у Starlink було майже 500 тис. користувачів у 32 країнах світу. Водночас за останні кілька місяців SpaceX вдалося розширити супутниковий інтернет — він став доступним і у літаках, і в автомобілях (1 та 2).

SpaceX стрімко нарощує кількість супутників Starlink на орбіті — їх вже там близько 2500 штук. Якщо відштовхуватися від оцінки ООН (всього на орбіті близько 8200 супутників), то супутники Starlink вже становлять приблизно 30% від загальної кількості апаратів, що діють. Нещодавно SpaceX перейшла до виробництва наступного покоління супутників Starlink V2.0, призначених для розгортання за допомогою Starship.

«Працюємо, щоб життя стало міжпланетним»: Ілон Маск поділився мініпрезентацією про досягнення та плани SpaceX — серед іншого згадав про 15 тис. терміналів Starlink, які передали Україні

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: