Новини Технології 26.08.2023 о 19:38 comment views icon

Стівен Кінг не боїться штучного інтелекту та не проти навчання нейромереж на власних творах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Штучний інтелект стає усе більш здібним, але Стівен Кінг вважає, що йому ще потрібно багато вчитися, перш ніж він зможе успішно імітувати людську творчість.

У свому есе для The Atlantic письменник каже, що не заперечуватиме проти використання його творів для навчання штучного інтелекту – він поки не хвилюється щодо потенціалу технології.

«Чи заборонив би я викладання [teaching] (якщо це вірне слово) моїх історій комп’ютерам? Ні, навіть якби я міг», – заявив Кінг.

За словами Стівена Кінга, навіть люди-письменники повинні стати читачами, якщо вони сподіваються писати добре. Завантажуючи роботи інших у комп’ютери або, як він сказав, у «цифрові блендери» («state-of-the-art digital blenders»), можна навчити ШІ створювати кращі витвори мистецтва.

Зараз креативність ШІ не здатна зрівнятися з розумовими здібностями людини. Вірші, створені штучним інтелектом, «добрі, на перший погляд, не дуже добрі при детальному розгляді». Кінг вважає, що забороняти програмістам використовувати його твори для навчання ШІ безглуздо:

«Я б став королем Кнутом, який заборонив приплив. Або луддитом, який намагається зупинити промисловий прогрес розбиванням парового ткацького верстата на шматки».

Минулого місяця понад 8000 авторів підписали відкритого листа з вимогою компенсації за використання їхніх творів розробниками штучного інтелекту без їхньої згоди. Лист  адресований Сему Альтману (OpenAI), Марку Цукербергу (Meta), Сундару Пічаї (Alphabet) та іншим.

«Не бійтесь використовувати мій голос‎» — Ґраймс підтримала авторів ШІ-треків та обіцяла ділитись з ними 50% роялті

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Джерело: Insider

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: