Новини Пристрої 14.12.2022 о 11:21 comment views icon

Tesla інтегрувала Steam в нові Model S і X — можна прямо на панелі приладів грати Cyberpunk, Elden Ring та тисячі інших проєктів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Компанія вже пропонує низку ігор у своїх електромобілях через вбудовану систему Tesla Arcade: наприклад, користувачам доступні Cuphead та Sonic the Hedgehog 1. Але інтеграція цифрового магазину Steam може дати власникам авто доступ до тисячі ігор.

Ще в лютому 2022 року генеральний директор Tesla Ілон Маск повідомив у Twitter, що автовиробник працює над впровадженням Steam у свої автомобілі. Відповідну заяву він зробив на своїй особистій сторінці у Twitter, відповідаючи на запитання одного з передплатників. Маск розповів, що від ідеї з випуском окремих ігор вирішили відмовитися на користь іншої мети – у довгостроковій перспективі забезпечити повноцінну підтримку Steam на панелі приладів Tesla.

У липні Маск пообіцяв, що Tesla покаже роботу Steam вже наступного місяця. І ось у грудні компанія офіційно запускає інтеграцію для останніх версій Model S і X у рамках “святкового оновлення”. В промо цієї функції можна побачити інформаційно-розважальну систему Tesla, яка працює під керуванням бета-версії Steam і навіть підтримує такі вимогливі до графіки ігри, як Cyberpunk 2077.

Під “новими” S і X, ймовірно, зазначають моделі з інформаційно-розважальними системами, які оснащені процесором AMD Ryzen та дискретним графічним процесором AMD з архітектурою RDNA 2. Пізніше Tesla пояснила у примітках до випуску, що маються на увазі моделі, випущені 2022 року або новіші, з 16 ГБ оперативної пам’яті.

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Раніше Tesla мала проблеми з Національним управлінням безпеки дорожнього руху США (NHTSA) через те, що дозволяла людям грати в ігри навіть за кермом. Однак після розслідування агентства ця можливість була відключена.

Steam не єдина новація у межах “святкового оновлення” Tesla. Автомобілі компанії нарешті отримують можливість інтеграції з Apple Music. Насамперед для Apple Music доступ здійснюється через іконку в лаунчері програм. Після запуску користувачам необхідно буде просканувати QR-код на своєму iPhone, а потім увійти в систему за допомогою Apple ID для автентифікації. Однак слід зазначити, що користувачам знадобиться передплата Premium Connectivity, щоб програма працювала по стільниковому зв’язку.

Серед інших оновлень  удосконалений режим світлового шоу, яке відображатиметься на кількох автомобілях одночасно. Компанія випустила досить веселе відео, щоб продемонструвати це:

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Також відтепер можна здійснювати дзвінки в режимі Zoom з камери салону та переглядати внутрішню частину автомобіля з додатка Tesla, перебуваючи в Dog mode (режим собаки) або Sentry Mode (режим “вартовий”).

Раніше BMW Group заявила про співпрацю з AirConsole із запуску казуальних ігор у своїх автомобілях вже з 2023 року.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: