Новини Софт 10.11.2022 о 14:21 comment views icon

Український стартап Respeecher допоміг з озвучуванням God of War Ragnarök

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

9 листопада на PS4 та PS5 вийшла God of War Ragnarök — мабуть, головний претендент на GOTY цього року. Цікаво, що Respeecher зробив свій внесок у створення цього, не побоїмося цього слова, ігрового шедевра — український стартап, найбільш відомий своїми технологіями синтезу мовлення за допомогою нейромереж, згадується в титрах до гри.

У титрах гри, як свідчить скриншот нижче, поряд зі студіями Sony згадується Respeecher та один зі спеціалістів стартапу з синтетичного мовлення — Валерій Заблоцький-Дроган.

Український стартап Respeecher допоміг з озвучуванням God of War Ragnarök

І хоча це перша відеогра класу ААА, де Respeecher вказали в титрах, раніше стартап уже працював над низкою масштабних проєктів для Голлівуду, зокрема команда створювала голоси для Зоряних воєн. Зовсім нещодавно їх команда працювала над омолодженням голосу Люка Скайвокера у “Мандалорці” та “Книзі Боба Фета”, а також створювала штучний голос Дарта Вейдера в “Обі-Ван Кенобі”. 

Гендиректор Respeecher Олександр Сердюк у Facebook розповів, що команда створила “досить великий” обсяг озвучки у грі, а до кінця року компанія матиме щонайменше “кілька великих релізів світового рівня”. Більш детально розповісти про проєкт, який, за його словами, “відкриває нову сторінку для креаторів і голосових акторів” він обіцяє згодом.

Що надзвичайно важливо для нас — те що кожен масштабний проєкт рівня God Of War привертає увагу до України, як до хабу талантів і унікальних технологій світового рівня. Зараз особливо цінно бачити українців у титрах легендарних проєктів”

Олександр Сердюк,

CEO Respeecher

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Новий ексклюзив PlayStation вже отримав численні схвальні відгуки профільних ігрових видань та зайняв друге місце рейтингу найвище оцінених ігор на агрегаторах Metacritic та OpenCritic (94 бали зі 100) після Elden Ring, який досі утримує першість з 96 балами зі 100. Ми вже готуємо рецензію, щоб детальніше розповісти про подальші пригоди спартанського воїна-напівбога Кратоса та його сина Атрея, тож не перемикайтеся та слідкуйте за оновленням матеріалів на сайті.

  • Respeecher заснували у 2018 році Олександр Сердюк, Дмитро Бєлєвцев та Грант Рібер. У вересні 2021 року стартап отримав престижну кінопремію «Еммі» — за озвучення 37-го президента США Річарда Ніксона у фільмі In Event of Moon Disaster.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: