Новини Новини 10.01.2023 о 16:52 comment views icon

В Google Docs з’явиться відображення прихованого форматування — цей режим віддавна присутній в Microsoft Word та інших текстових редакторах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

У Google Docs з’явиться можливість бачити символи, що не друкуються, повідомила компанія у своєму блозі. Налаштування буде доступне в меню «Вигляд» > «Показати символи, що не друкуються». В результаті її увімкнення можна буде побачити такі знаки:

  • Абзац/Розрив
  • Лінія/М’який розрив
  • Розрив розділу
  • Розрив сторінки
  • Розрив стовпця
  • Табулювання
  • Пробіл

Google Docs

Режим допоможе спростити редагування документа, як це відбувається в Microsoft Word та інших редакторах. З його допомогою можна буде легше знайти помилки у форматуванні документа, що порушують розташування елементів у ньому. Відтворення невидимого форматування у сторонніх редакторах було доступно багато років і для частини людей є неодмінною частиною професійної роботи з документами. Для деяких режимів відсутність такого режиму могла бути фактором, що стрипоє від переходу з інших редакторів у Google Docs.

Досі побачити форматування в Docs можна було лише за допомогою сторонніх плагінів. У відгуках IssueTracker від Google з цього приводу багато хто заявляв, що неможливість побачити форматування істотно впливає на сприйняття сервісу. Користувачі називають ситуацію, що склалася, суттєвою проблемою та дивуються, чому функції досі немає.

Google безперервно працює над покращенням свого сервісу роботи з документами, доступного усім охочим без встановлення та оплати (але таким, що має різні рівні доступу, котрі відрізняються функціональністю). Торік у Google Docs з’явився зручний перегляд коду, випадні меню, що настроюються та інші функції.

Відтворення невидимого форматування в Google Docs вже впроваджується з 9 січня та буде доступне усім користувачам з 23 січня.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Google вводить безперервне прокручування результатів пошуку на ПК – воно включатиме дані шести звичайних сторінок

Джерело: Google Workspace Updates


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: