Новини Софт 25.07.2024 о 15:02 comment views icon

В Україні запустили безплатний онлайн-сервіс для оцінки нерухомості. Як він працює?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Фонд державного майна України запустив онлайн-сервіс, який допоможе швидко і безплатно отримати довідку про вартість вашої нерухомості

Для того, щоб скористатись послугою, необхідно перейти на сайт https://evaluation.spfu.gov та авторизуватись за допомогою електронного підпису або через ID.GOV.UA.

В Україні запустили безплатний онлайн-сервіс для оцінки нерухомості. Як він працює?

Повідомляється, що сервіс може визначити 18 типів нерухомого майна при здійсненні операцій купівлі-продажу, а сформований надалі документ можна зберегти та роздрукувати. Довідка буде чинною впродовж 30 днів з дня формування.

В Україні запустили безплатний онлайн-сервіс для оцінки нерухомості. Як він працює?

Водночас якщо користувач не погоджуватиметься з результатами оцінювання — можна замовити додаткову (платну) оцінку у фахівця, який складе звіт, що реєструється в Єдиній базі та буде чинним вже протягом 6 місяців з дати оцінки.

Онлайн-курс DevOps engineer від Mate academy.
Завдяки онлайн-курсу з гнучким графіком DevOps engineer ви зможете почати карʼєру в IT з нуля. .
Отримати знижку на курс

«Всі суб’єкти оціночної діяльності (СОД) реєструються та реєструють оцінювачів у складі СОД або за трудовим договором, щоб мати змогу реєструвати звіт про оцінку в Єдиній базі. Реєстрація СОД здійснюється лише за електронною печаткою СОД, а не за особистим електронним підписом керівника. Нотаріусам, щоб сформувати витяг з Єдиної бази або звіт про оцінку теж необхідна реєстрація за особистим кваліфікованим електронним підписом»,— додають у Фонді держмайна. 

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: