Новини Новини 02.11.2023 о 12:20 comment views icon

Верховний Суд США вирішує питання про блокування у соцмережах з боку урядовців

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Верховний Суд США вирішує питання про блокування у соцмережах з боку урядовців

Верховний суд США розглядає питання перетину правил інтернету та Першої поправки до Конституції. Судді вирішують, коли державні службовці можуть блокувати підписників у соціальних мережах.

Кілька суддів зазначили, що наслідки Першої поправки (гарантує свободу преси й захищає медіа від державного втручання) стосуються як державного службовця, який зберігає право вести особистий акаунт, так і підписників, які опиняються заблокованими, коли посадовець не погоджується з їхніми коментарями, передає CNN.

Вони з’ясовували, які саме пости можуть перетворити приватний акаунт державного службовця на державну діяльність, що може викликати занепокоєння з приводу Першої поправки та обмежити здатність чиновника дискримінувати коментатора.

Голова Верховного суду США Джон Робертс занепокоєний тим, що спроби «розвести» приватне життя чиновника і його роботу на особистій сторінці не відображають реальності того, як працюють соціальні мережі. Суддя Соня Сотомайор поскаржилася на те, що іноді особисті та професійні інтереси занадто переплетені.

Два роки тому Верховний суд уникнув серйозної суперечки на перетині між державними службовцями, користувачами соціальних мереж і Першою поправкою, коли відхилив справу, що стосувалася звички тодішнього президента Дональда Трампа блокувати у Твіттері осіб, які висловлювали своє невдоволення ним. Зрештою, судді відмовилися від цієї суперечки, оскільки Трамп залишив посаду.

Якщо державний службовець використовує обліковий запис у соціальних мережах як офіційний форум для спілкування з виборцями, ведення бізнесу або для інших цілей, пов’язаних з посадою, то він є державним діячем, до якого застосовується Перша поправка, так само як наче він стоїть біля дверей і вирішує, кого допустити на публічну зустріч, пов’язану з його обов’язками,

— Стів Владек, аналітик Верховного суду CNN і професор юридичного факультету Техаського університету.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

«Але в кінці дня урядовці йдуть додому, їхні соціальні мережі також можуть бути особистими — до яких поправка Конституції не застосовується і не повинна застосовуватися», — додав Владек. «Складність у тому, щоб провести межу між офіційним і особистим, особливо для чиновників, які використовують одні й ті ж акаунти для того й іншого».

Суд США визнав «неконституційною» перевірку віку на порносайтах та скасував закон штату Техас


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: