Новини Military Tech 18.04.2022 о 11:17 comment views icon

ВМС США вперше збили БПЛА за допомогою повністю електричного лазерного комплексу

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

ВМС США збили перший безпілотник (дозвукову крилату ракету) за допомогою електричного високоенергетичного лазера. На випробувальному полігоні високоенергетичних лазерних систем армії США в штаті Нью-Мексико система Layered Laser Defense (LLD) вивела з ладу двигун БПЛА, який потім приземлився на парашуті.

ВМС США впервые сбили БПЛА с помощью полностью электрического лазера

Розробку LLD фінансувало Управління військово-морських досліджень США (ONR). Розробку системи вела компанія Lockheed Martin спільно з Офісом заступника міністра оборони з досліджень та розробок. Випробування були призначені не тільки для демонстрації здатності лазерної зброї відстежувати та знищувати великі цілі, такі як безпілотник, але також інші загрози, такі як роботизовані літальні апарати з нерухомим крилом, квадрокоптери й дозвукові крилаті ракети.

На думку ВМС, лазерна зброя має низку переваг. Використовуючи оптичну систему з високою роздільною здатністю, таке озброєння може відстежувати та допомагати ідентифікувати цілі, що наближаються, і визначати, яку шкоду лазер завдає цілі. Крім того, лазерну зброю можна масштабувати та використовувати не для знищення цілі, а засліплення її датчиків.

ВМС США впервые сбили БПЛА с помощью полностью электрического лазера

На відміну від ранніх зразків лазерної зброї, що отримувала живлення від хімічних речовин, LLD є твердотілим рішенням. Воно включає котушки з оптоволокна, леговані різними елементами. Ці котушки можуть бути об’єднані, щоб сфокусувати генеровані ними лазери в один потужний промінь. Такий промінь позиціюється через оптичну систему, яка спрямовує його, фокусує та компенсує атмосферні спотворення.

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

Крім того, лазерна зброя не вимагає вибухових речовин або палива, що робить її безпечнішою для розміщення на борту корабля. До того ж така зброя теоретично має необмежений запас пострілів, поки доступна енергія. Зрештою, на один постріл з енергетичної зброї витрачається близько долара. Хоча фактична потужність цього лазерного комплексу поки що не зазначається.

ВМС США успешно испытали первое в мире работающее лазерное оружие, предназначенное для поражения БПЛА и небольших судов [Видео]

Джерело: newatlas, US Navy

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: