Новини Софт 08.11.2023 о 12:15 comment views icon

Waze сповіщатиме про «‎історію аварій» на вашому шляху — використовуючи звіти спільноти та штучний інтелект

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У навігаційному додатку нова підказка з’являтиметься щоразу перед потенційно небезпечною ділянкою аби ви могли сповільнити швидкість чи змінити маршрут.

Нові сповіщення про аварійно небезпечні дороги Waze розпочала тестувати ще у грудні торік, а нині офіційно запускає опцію «‎історія аварій». Вона з’являтиметься на екрані, коли на вашому шляху вимальовуватиметься потенційно небезпечна дорога — аби ви могли сповільнити швидкість або змінити маршрут.

Waze використовуватиме звіти спільноти, а також ШІ-аналіз вашого маршруту — наприклад рівень трафіку, тип дороги тощо. Сповіщення щодо аварій на маршрутах, якими ви їздите регулярно, не надходитимуть, аби мінімізувати відволікання.

Waze сповіщатиме про «‎історію аварій» на вашому шляху — використовуючи звіти спільноти та штучний інтелект

За даними Androidpolice, функції ще немає в останній бета-версії Waze (версія 4.99.0.2). Google уточнює, що вона запущена «сьогодні», хоча скоріш за все буде впроваджена поетапно, що займе кілька тижнів.

За даними Google, аварії за участю автівок спричиняють 3600 смертей у всьому світі щодня. Водночас є те, що грає не на користь Waze — 14% цих смертей пов’язано з використанням мобільних телефонів.

Торік у грудні Google оголосила, що об’єднає команду Waze з групою, що контролює Google Maps. У червні 2023-го в Waze провели скорочення, хоча й не уточнили кількість звільнених працівників (загалом у підрозділі працювало близько 500 людей).


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: