Новини Пристрої 17.03.2022 о 19:34 comment views icon

Xiaomi, Oppo, Vivo та інші китайські компанії продовжують не помічати війну в Україні і не збираються йти з росії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Йде 22 доба повномасштабної війни в Україні, цивілізований Захід продовжує впроваджувати санкції проти росії і на сьогодні понад 300 світових компаній і брендів з різних сфер оголосили про призупинення або припинення діяльності в країні-агрессорі. Водночас лишається немало компаній, зокрема і зі сфери IT, які продовжують працювати в росії та фінансувати криваву війну рф проти України. Про LG ми вже розповідали, а тут хотілося б звернути увагу на китайські компанії загалом і Xiaomi зокрема.

Xiaomi — третій за величиною виробник смартфонів у світі. Окрім того, до війни Xiaomi разом з Samsung домінували на українському ринку смартфонів. Також можна згадати, що Xiaomi міжнародні продажі становлять понад 50% загального виторгу китайського виробника і вагома частка припадає саме на Європу.

До сьогодні усі головні країни світу або так звана «велика сімка», а також більшість світових компаній чітко сформулювали свою позицію щодо війни в Україні. Тоді як Xiaomi, Huawei, Oppo, Vivo та інші китайські компанії продовжують дотримуватися нейтральної позиції. Простіше кажучи, намагаються всидіти на двох стільцях.

Нам дуже прикро, що Xiaomi зайняла саме таку позицію щодо війни в Україні. Ми все ще сподіваємось, що керівництво технологічної компанії, яка останнім часом так завзято захищала свою репутацію та орієнтувалась на західні цінності, змінить свою позицію. Якщо ні, то після Перемоги (яка, ми впевнені, буде вже скоро), українцям важливо не забувати, які компанії продовжували працювати на території держави-агресора.

Можна згадати, що 17 березня посол КНР в Україні Фань Сяньжун заявив, що Китай буде «назавжди буде хорошою силою для України і в економічному, і в політичному плані» і «поважатиме той шлях, який вибирають українці, бо це суверенне право кожного народу». Це суттєва зміна риторики від початку війни та дає надію, що Пекін хоча б не буде допомагати росії у війні проти України.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: