Новини Пристрої 09.04.2024 о 08:25 comment views icon

Журналістів запросили на демонстрацію Snapdragon X Elite — випереджає Intel Core Ultra 7-155H, тягне ігри

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Журналістів запросили на демонстрацію Snapdragon X Elite — випереджає Intel Core Ultra 7-155H, тягне ігри

Кілька тижнів тому журналістів запросили до штаб-квартири Qualcomm у Сан-Дієго для демонстрації платформи Snapdragon X Elite. Компанія оплатила учасниками дорогу та проживання, проте не вносила жодних редакторських правок. З моменту анонсу платформи Snapdragon X Elite наприкінці минулого року було багато чуток, витоків та інформації від виробника про її продуктивність. Тепер обрані змогли отримати практичний досвід роботи з системою. Девін Артур з Windows Latest розповів про результати тестів.

Під час демонстрацій ми мали доступ до кількох еталонних апаратних систем, які запускали попередньо визначені тести, як-от 3D Mark, Jetstream тощо. У таблиці нижче наведено деякі результати цих тестів, які проводилися на Snapdragon X Elite 23 Вт (споживання усієї системи) порівняно з процесором Intel Core Ultra 7 155H.

Snapdragon X Elite

Як можна побачити з наведених вище цифр, X Elite перемагає Intel Core Ultra 7 155H у кожному окремому тесті за умов набагато меншого споживання: 23 Вт порівняно зі 100+ Вт у процесора Intel. На відміну від традиційних виробників процесорів для ПК, Qualcomm не вимірює TDP чипа — натомість говорить про загальну потужність системи. Тобто сам процесор споживає ще менше ніж 23 Вт, але ця інформація потребує перевірки у незалежних тестах. В учасників не було можливості виміряти температуру чи інші показники тестової або порівнювальних систем.

На системі, що тестувалася, непогано працюють ігри, хоча вона не позиціюється як ігрова. Втім, продуктивність не можна порівнювати з сучасними відеокартами. Учасники мали можливість ознайомитись з кількома демонстраціями ігор: Baldur`s Gate 3, Control та Redout 2, відео демонструють, наскільки добре вони працюють. Журналіст наголошує, що система демонструвала не так ігрову продуктивність, як роботу, яку Qualcomm виконала спільно з Microsoft, щоб Windows 11 та процесор X Elite працювали достатньо добре для запуску сучасних ігор.

Невідомо, які графічні параметри було вибрано у Baldur`s Gate 3, але роздільна здатність була 1080p, а фреймрейт коливався близько 30 кадрів в секунду без будь-яких провалів.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Redout 2 працювала з роздільною здатністю 1080p, але з частотою кадрів значно вищою за 30 FPS.

Snapdragon X Elite

Одним із найцікавіших аспектів платформи X Elite є обробка ШІ на пристрої. Хоча Intel та AMD випустили власні чипи з виділеними NPU, але Snapdragon X Elite здається найпотужнішим, принаймні за цифрами. Продуктивність ШІ вимірюється у TOPS (трильйонах операцій за секунду), нижче наведені результати для різних архітектур чипів.

Більші значення Qualcomm означають, моделі ШІ обробляються дуже швидко. На відео — робота Stable Diffusion на пристрої, який приймає текстову підказку та генерує зображення. Подібного результату можна досягти й на AMD або Intel, але з більшими енергетичними затратами.

Процесор Snapdragon X Elite для комп’ютерів підтримує дискретні відеокарти – роз’яснення Qualcomm


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: