Новини Пристрої 02.02.2024 о 09:22 comment views icon

Звіт Apple: $69,7 млрд від продажів iPhone і 2,2 млрд активних пристроїв у всьому світі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Apple оприлюднила звіт за перший фінансовий квартал 2024 року (відповідає четвертому календарному кварталу 2023 року), де відзначилась доходом у $119,6 млрд і чистим прибутком у $33,9 млрд (або $2,18 на акцію — на 16% більше, ніж торік).

Валовий прибуток Apple сягнув 45,9% — і це найвищий показник за останні 10 років.

Цікавий факт: у 1997 році Apple втратила $1 млрд, а сьогодні отримує $1 млрд доходу кожні 3 дні.

Звіт Apple: $69,7 млрд від продажів iPhone і 2,2 млрд активних пристроїв у всьому світі

Квартальні продажі за категоріями

  • Продажі iPhone принесли $69,7 млрд (на 6% більше, ніж торік). Це другий найкращий результат в історії — більше було лише в останньому кварталі 2021-го ($71,63 млрд).
  • Дохід від послуг — $23,12 млрд (на 11% більше, ніж торік). Сфера послуг встановила історичний рекорд доходів зі зростанням кількості підписок із двозначним числом щороку. Нині Apple має 2,2 млрд активних пристроїв у всьому світі. (у січні 2023-го — 2 млрд) — однак не зазначала за категоріями (однак у компанії вже давно понад мільярд активних iPhone у всьому світі).

Загалом iPhone та сервіси допомогли Apple повернутися до зростання у минулому кварталі після спаду продажів протягом чотирьох кварталів поспіль.

  • Mac — $7,8 млрд (на 1% більше, ніж торік).
  • iPad — $7,02 млрд (падіння на 25%). Apple вперше в історії продукту не випустила нову модель iPad у 2023 році.
  • Носимі пристрої, пристрої для дома та аксесуари — $12 млрд (на 11% менше, ніж торік).
  • Інші продукти (включає навушники AirPods і Apple Watch) — $11,95 млрд (зниження на 11%).

Звіт Apple: $69,7 млрд від продажів iPhone і 2,2 млрд активних пристроїв у всьому світі

Продажі в окремих регіонах

Apple продемонструвала зростання продажів у всіх регіонах (рекордні зафіксовані у Європі та решті Азійсько-Тихоокеанського регіону), за винятком Великого Китаю. Компанія стикнулась з посиленою конкуренцією з боку таких місцевих виробників, як Huawei.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Фактично, багато моделей ‌iPhone‌ були одними з найбільш продаваних смартфонів у всьому світі протягом кварталу. Згідно з опитуванням Cantar, iPhone були 4 з 5 найкращих моделей у США та Японії, 4 з 6 найкращих моделей у містах Китаю та Великої Британії та повністю зайняли топ 5 найкращих моделей в Австралії.

Інші цікаві моменти зі звіту

З огляду на зміни, які Apple вносить до App Store у ЄС (мова йде про дозвіл на сторонні платежі), можна розраховувати на певні нові економічні результати для компанії. Тім Кук тим часом каже, що наразі це неможливо передбачити. На ЄС припадає близько 7% глобального доходу Apple.

Відсьогодні (з 2 лютого) у магазини Apple в США надійшов новий продукт — гарнітура Vision Pro. Фінансовий директор Apple Лука Маестрі сказав, що кілька великих компаній планують розробляти окремі програми для гарнітури (як для клієнтів, так для і співробітників) —  включно з Walmart, Nike, Vanguard, Stryker, Bloomberg і SAP. Раніше Марк Гурман з Bloomberg повідомляв, що понад 99% застосунків запропонованих для гарнітури — немодифіковані версії для iPad.

У нещодавньому звіті аналітик Мін-Чі Куо прогнозував зниження постачання iPhone у 2024 році на 15% — що зумовлено зниженням попиту у Китаї й бажанням місцевих клієнтів купувати складні телефони, орієнтовані на генеративні ШІ-функції. Тім Кук зазначив, що Apple витрачає «надзвичайно» багато часу та зусиль на штучний інтелект, однак подробиці щодо цієї роботи будуть оприлюднені пізніше цього року.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: