Новости Устройства 14.10.2021 в 12:14 comment views icon

Скільки днів треба працювати в Україні й інших країнах, щоб заробити на iPhone 13 Pro [Інфографіка]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Фахівці Picodi опублікували щорічний жартівливий «Індекс айфона» за 2021 рік — у своєму дослідженні автори порівняли вартість iPhone 13 Pro на 128 ГБ із середньою зарплатою в різних країнах і підрахували, як довго повинні працювати жителі цих країн, щоб дозволити собі новий телефон від Apple.

Індекс iPhone — щорічний рейтинг співвідношення вартості iPhone до середньої зарплати, який складають аналітики Picodi з 2018 року. У своїх розрахунках вони використовують відкриті статистичні дані про розмір середньої заробітної плати й відштовхуються від того, що в місяці в середньому 21 робочий день. Методика Picodi не враховує диференціацію та все інше.  Але, як вже неодноразово зазначалося, тут варто розуміти, що такі дослідження проводяться просто заради забави, і їх цінність полягає в піднятті настрою.

В Україні офіційна ціна iPhone 13 Pro в базовій комплектації (128 ГБ) — 37 499 грн. Як і торік, в комплекті немає ні зарядного пристрою, ні навушників. Лише у Франції місцеве законодавство змушує Apple додавати в коробку з телефоном навушники, а Бразилія готується виписати компанії із Купертіно новий штраф за продаж iPhone без зарядки.

Згідно з останніми даними Держстату середньомісячна заробітна плата в Україні становить ₴13 997 (₴11 268 на руки). Виходить, щоб купити новий флагман від Apple — iPhone 13 Pro, середньостатистичний українець повинен працювати 69,9 дня (за умови, що відкладає всі зароблені гроші). У порівнянні з торішнім індексом результат України покращився на 17,1 дня.

Так виглядав Індекс iPhone в Україні в попередні роки:

А ось новий рейтинг повністю:

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Скільки днів треба працювати в Україні й інших країнах, щоб заробити на iPhone 13 Pro [Інфографіка]

Швидше за всіх на новий айфон зароблять жителі Швейцарії — всього за 4,4 дня. Середньостатистичний американець зможе дозволити собі новинку, відпрацювавши 5,9 дня, а австралієць і люксембуржець — 6,4 дня.

Серед країн, в яких новинка вже є у продажу, гірші результати у Туреччини, адже там iPhone 13 Pro (128 ГБ) дорівнює 92,5 трудодням. Друге і третє місце з кінця займають Філіппіни і Бразилія — 90,2 і 79,2 дня відповідно


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: