Новости Новости 09.03.2021 в 17:15 comment

Укрпошта розширила перелік послуг, які можна отримати за допомогою застосунку Дія від Мінцифри — поштові перекази, внутрішні відправлення із післяплатою на суму від 5000 грн та міжнародні посилки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Укрпошта розширює перелік послуг, які можна отримати за допомогою мобільного застосунку Дія від Мінцифри.

Укрпошта розширила перелік послуг, які можна отримати за допомогою застосунку Дія від Мінцифри — поштові перекази, внутрішні відправлення із післяплатою на суму від 5000 грн та міжнародні посилки

9 жовтня Міністерство інфраструктури України, Міністерство цифрової трансформації та Укрпошта уклали тристоронній меморандум про взаємодію та співпрацю у сфері цифрової трансформації, розвитку цифрової інфраструктури, а також оптимізації надання адмінпослуг і послуг поштового зв’язку. Першим кроком до цього стала можливість використання клієнтами Укрпошти додатку Дія для пред’явлення електронних версій своїх документів при отриманні посилок. Тепер в рамках співпраці сторонам вдалось розширити перелік послуг.

Як повідомляють у Мінцифрі, відділення Укрпошти почали приймати електронні документи в застосунку Дія для отримання внутрішніх відправлень із післяплатою на суму від 5000 грн та міжнародних посилок із післяплатою, а також для приймання та виплати поштових переказів (в тому числі переказів післяплати та митних платежів). Раніше, щоб одержати такі відправлення, потрібно було долучити паперові копії документів, що посвідчують особу. Тепер же достатньо мати електронні документи у застосунку Дія на смартфоні. Застосунок генерує індивідуальний штрихкод для документа, що зчитується сканером у відділенні при врученні відправлення.

«Наприклад, клієнт замовив в інтернет-магазині мобільний телефон вартістю 7000 грн з післяплатою і доставкою на відділення Укрпошти. Раніше для отримання такого відправлення мав йти на пошту з оригіналом паспорта та копією. Відтепер при отриманні посилки з післяплатою від 5000 грн клієнту достатньо надати номер штрихкоду документа та підтвердити передачу електронних копій із застосунку Дія, які оператор Укрпошти відсканує за лічені секунди. Залишилось тільки оплатити – і посилка отримана.»

наводять у якості прикладу одну з можливих ситуацій у Мінцифрі

Наприкінці лютого Рада прийняла закон, яким прирівняла всі цифрові документи в Дії до звичайних.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Верховна Рада прирівняла цифрові документи в Дії до звичайних

  • Дія — український e-сервіс державних послуг, що розробляється Міністерством цифрової трансформації України. Офіційний запуск мобільного застосунку Дія версії 1.0, відбувся 6 лютого 2020 року, а станом на 7 травня його завантажили понад 3 мільйонів разів. У жовтні 2020 року Мінцифри оновила додаток Дія до версії 2.0, додав нові документи та послуги. За 10 днів оновлений застосунок Дія завантажили 1 мільйон користувачів. На початку лютого Мінцифра повідомляла, що Дію 2.0 оновили 3,7 млн українців, з яких — 1,5 млн користуються цифровими водійськими посвідченнями. Наприкінці лютого Дія 2.0 завантажили майже 4 мільйони українців.

Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: