Статті Серіали 16.01.2024 о 13:00 comment views icon

25 найочікуваніших серіалів 2024 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

25 найочікуваніших серіалів 2024 року

З 25 найочікуванішими фільмами 2024 року читачів ми вже познайомили, а тепер пропонуємо такий самий список серіалів. Звернули увагу на 15 нових проєктів, а також 10 продовжень, які аж ніяк не хочеться пропускати. Більш детально про кожну з новинок читайте в нашому дайджесті найочікуваніших шоу поточного року.

«Володарі повітря» / Masters of the Air

Жанр: військова драма
Дата випуску: 26 січня
Реліз: Apple TV+

Про цей серіал вартістю у 250 мільйонів доларів, продюсуванням якого займалися Стівен Спілберг та Том Генкс, ми вже розповідали у січневому дайджесті. Але зауважимо, що «Володарі повітря» виглядають одним з найцікавіших та найамбітніших проєктів не лише в межах січня, а й усього року.

Сюжет заснований на документальній книзі американського історика Дональда Л. Міллера Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany (2007). Тут розповідається про повітряні бої у Другій світовій війні за участю британських та американських льотчиків, зокрема, 100-ї бомбардувальної групи ВПС США. Це вже третій великий військовий проєкт для малих екранів від Спілберга та Генкса після «Братів по зброї» (2001) та «Тихого океану» (2010).

«Містер і місис Сміт» / Mr. & Mrs. Smith

Жанр: шпигунський комедійний бойовик
Дата випуску: 2 лютого
Реліз: Prime Video

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Двоє самотніх незнайомців знаходять своє покликання в таємному шпигунському агентстві, яке пропонує їм сповнене адреналіну життя, достаток, подорожі світом і розкішні апартаменти на Мангеттені. Новоявлені шпигуни повинні замаскуватись у фіктивному шлюбі як містер і місис Джон і Джейн Сміт. Щотижня їм належить виконувати нову місію, але поступово їхні суто професійні стосунки починають перетворюватись на особисті.

Новий серіал від творців Франчески Слоан та Дональда Гловера заснований на однойменному фільмі з Бредом Піттом та Анджеліною Джолі у головних ролях. Тут замість них виступають, власне, сам Гловер, котрий вже продюсував для Prime Video «Рій» (2023), та Мая Ерскін, яку ви могли бачити в «Обі-Ван Кенобі». Судячи з опису вище, умови сюжету були дещо змінені, адже у стрічці Дага Лаймана Пітт та Джолі грали найманих вбивць, а не секретних агентів.

«Сузір’я» / Constellation

Жанр: психологічний науково-фантастичний трилер
Дата випуску: 21 лютого
Реліз: Apple TV+

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Астронавтка повертається на Землю після катастрофи, що трапилася під час космічної місії, та з жахом виявляє, що частина її життя ніби зникла.

«Сузір’я» створювали шоуранер Пітер Гарнес («Доктор Хто») і команда режисерів у складі Мішель Макларен, що раніше вже працювала над проєктами для яблучного сервісу («Ранкове шоу», «Сяючі дівчата»), Олівер Хіршбігель («Бункер», «Підірвати Гітлера») та Джозеф Седар. Головні ролі у серіалі виконали Нумі Рапас, яка колись подорожувала у космосі в «Прометеї», Джонатан Бенкс та Джеймс Д’Арсі.

«Аватар: Останній захисник» / Avatar: The Last Airbender

Жанр: пригодницьке фентезі
Дата випуску: 22 лютого
Реліз: Netflix

У світі, де можна керувати однією з чотирьох стихій — повітрям, водою, вогнем чи землею, юний Аанг дізнається, що він — Аватар, тобто той, хто може володіти усіма стихіями одночасно. Об’єднавши зусилля зі своїми новими друзями Катарою та Соккою, головний герой розуміє, що йому призначено бути тим, хто має покласти край жорстокій війні, багато років тому розв’язаній Народом Вогню.

«Аватар: Останній захисник» — «жива» адаптація однойменного анімаційного серіалу виробництва телеканалу Nickelodeon. Початково до роботи над ним були залучені творці оригінального шоу Майкл Данте ДіМартіно та Браян Конецько. Але згодом останні покинули проєкт через творчі розбіжності з Netflix. Натомість шоуранером став Альберт Кім, який раніше працював над серіалами «Нікіта», «Сонна лощина» та анімаційним науково-фантастичним шоу «Пантеон».

«Ходячі мерці: Ті, хто вижив» / The Walking Dead: The Ones Who Live

Жанр: постапокаліптична драма, зомбі-горор
Дата випуску: 25 лютого
Реліз: АМС

Серіал розповість про подальшу долю колишнього заступника шерифа з округу Кінг та лідера вцілілих після зомбі-апокаліпсису Ріка Граймса, воїтельки з катаною Мішон та офіцера «Громадянської республіки військових» Джейдіс, котра разом із Ріком відлетіла на гелікоптері у п’ятому епізоді дев’ятого сезону флагманського шоу.

«Ті, хто вижив» становить вже шостий спіноф та сьомий проєкт загалом в межах франшизи «Ходячі мерці». До своїх ролей повертаються Ендрю Лінкольн, Данай Гуріра та Поліанна Макінтош. Шоуранером виступив виконавчий продюсер оригіналу Скотт Гімпл, а з написанням сценарію йому допомагала Гуріра. Нагадаємо, що торік телеканал АМС представив на суд глядача спінофи «Мертве місто» та «Деріл Діксон».

«Режим» / The Regime

Жанр: політична сатира
Дата випуску: 3 березня
Реліз: НВО, Мах

Сюжет розповість про сучасний авторитарний режим у вигаданій країні, розташованій у Центральній Європі, та зосередиться на останньому році правління диктатури.

Кейт Вінслет виступила у ролі суворої канцлерки, котра вважає, що її, на перший погляд, непохитному становищу загрожують внутрішні заворушення, а Г’ю Ґрант — у якості лідера опозиції, тюремне ув’язнення якого викликало масштабні громадські протести. Шоуранером став Вілл Трейсі, котрий писав сценарій для хітових «Спадкоємців», а режисурою займалися Стівен Фрірз («Філомена») та Джессіка Гоббс («Корона»).

«Проблема трьох тіл» / 3 Body Problem

Жанр: науково-фантастична драма
Дата випуску: 21 березня
Реліз: Netflix

Колись у часи китайської культурної революції астрофізик Є Веньцзе стала свідком жорстокого вбивства її батька. Згодом вона вступила до лав армії та відправилася на секретну радіолокаційну базу в одному з віддалених регіонів Китаю. Її доленосне рішення, прийняте у 60-х роках, зіграє надважливу роль для команди вчених у наші дні, коли людство зіткнеться з найбільшою загрозою за всю історію.

Сюжет серіалу заснований на науково-фантастичній трилогії Лю Цисіня «Пам’ять про минуле Землі». Керували проєктом творці «Гри престолів» Девід Беніофф та Ді Бі Вайсс, автор оригінальних романів став консультантом творчої команди, а загальний бюджет склав 200 мільйонів доларів, що робить «Проблему трьох тіл» найдорожчим серіалом Netflix (до прикладу, торішній «Ван Піс» обійшовся приблизно у 180 мільйонів доларів).

«Фолаут» / Fallout

Жанр: постапокаліптичний науково-фантастичний вестерн
Дата випуску: 12 квітня
Реліз: Prime Video

Досягнення у галузі ядерних технологій після Другої світової призвели до виникнення ретро-футуристичного суспільства та подальшої війни за ресурси. Ті, кому вдалося врятуватися, сховалися від радіації у бункерах, відомих як «Сховища». Через два століття після ядерного апокаліпсиса молода жінка Люсі покидає Сховище 33 та вирушає у сповнену небезпек подорож розореним Лос-Анджелесом.

Ця історія заснована на однойменній серії постапокаліптичних рольових забавок, про що ми вже писали у відповідному матеріалі. Сюжет становить канонічне доповнення до них, і будемо сподіватися, що Ліза Джой та Джонатан Нолан не зіпсували той сетинг, що так полюбився шанувальникам Fallout. До проєкту також був залучений виконавчий продюсер та гейм-директор Bethesda Тодд Говард, який мав безпосереднє відношення до розробок деяких частин ігрової серії.

«Симпатик» / The Sympathizer

Жанр: історична драма, чорна комедія, шпигунський трилер
Дата випуску: невідома
Реліз: НВО, Мах

Коли війна у В’єтнамі наближається до свого завершення, головний герой змушений тікати у США, щоб врятуватися від смертельної небезпеки. Але насправді він — таємний комуністичний агент, який веде подвійне життя.

Сюжет серіалу заснований на однойменному бестселері В’єт Тат Нгуєна, який відзначився Пулітцерівською премією. Виробництвом займалася студія А24, а Роберт Дауні-молодший став одним з продюсерів та зіграв одразу кілька другорядних ролей антагоністів, що становлять американський істеблішмент. Шоуранерами виступили Пан Чан Ук («Олдбой») та Дон Маккеллар, а режисерами — щойно згаданий південнокорейський кінематографіст, а також Фернанду Мейрелліш («Місто Бога») та Марк Манден («Утопія», «Чорні вітрила»). 

«Пінгвін» / The Penguin

Жанр: кримінальна драма
Дата випуску: кінець 2024
Реліз: Мах

Дія розгорнеться через тиждень після фіналу блокбастера «Бетмен» (2022) з Робертом Паттінсоном. Це історія приходу до влади у кримінальному світі Готем-Сіті Освальда «Оза» Кобблпота, більш відомого як лиходій Пінгвін.

Спіноф успішного «Бетмена» більш детально має розкрити титульного персонажа у виконанні добряче загримованого Коліна Фаррелла та підвести до подій сиквелу оригінального тайтлу, запланованого на 2025 рік. Сам Фаррелл схарактеризував сюжет як «дуже заплутану, дуже темну історію», а один з продюсерів шоу Ділан Кларк порівнював проєкт з культовим «Обличчям зі шрамом». Шоуранеркою та єдиною сценаристкою стала Лорен Лефранк («Агенти Щ.И.Т.», «Імпульс»).

«Аколіт» / The Acolyte 

Жанр: містичний трилер, фантастика
Дата випуску: невідома
Реліз: Disney+

25 найочікуваніших серіалів 2024 року

Події серіалу відбуватимуться приблизно за 100 років до подій фільму «Зоряні війни. Епізод I: Прихована загроза» (1999), коли часи Розквіту Республіки добігали кінця. Дівчина, яка колись була падаваном, та її майстер-джедай беруться за розслідування таємничих злочинів, але на їхньому шляху до розгадки постає куди більш небезпечна сила, ніж вони могли уявити.

Ще під час тріумфального прокату завершальноЇ серії трилогії сиквелів «Зоряні війни: Скайвокер. Сходження» телесценаристка Леслі Хедланд виявляла зацікавленість у створенні проєкту в межах франшизи Star Wars. В результаті вона стала шоуранеркою нового шоу, а головні ролі у ньому виконали Амандла Стенберг та Лі Джон Дже.

«Дисклеймер» / Disclaimer

Жанр: психологічний трилер
Дата випуску: невідома
Реліз: Apple TV+

25 найочікуваніших серіалів 2024 року

Відома телевізійна журналістка Кетрін Рейвенскрофт з жахом виявляє, що стала головною героїнею роману, де розкривається таємниця, яку вона старанно намагалася приховати.

Новий проєкт від Альфонсо Куарона заснований на однойменному романі Рені Найт, котрий з’явився на полицях книгарень у 2015 році. У зніманнях також взяв участь оператор Еммануель Любецкі, який отримав один зі своїх «Оскарів» за роботу над «Гравітацією» того ж Куарона. В об’єктиві камери Любецкі та Бруно Делльбонеля постануть Кейт Бланшетт, Кевін Клайн, Саша Барон Коен та інші.

«Джентльмени» / The Gentlemen

Жанр: кримінальна драма
Дата випуску: березень 2024
Реліз: Netflix

У центрі оповіді знаходиться молодий чоловік на ім’я Едді Холстед. Одного разу він виявляє, що отримана ним велика спадщина якимось чином пов’язана з наркоімперією персонажа Меттю Макконагі Міккі Пірсона.

«Джентльмени» це спіноф однойменного фільму Гая Річі, який вийшов на екрани у 2020 році. Сам Річі виступив шоуранером, а головні ролі в проєкті дісталися Тео Джеймсу, Каї Скоделаріо, Джоелі Річардсон, Джанкарло Еспозіто та Вінні Джонсу. Нагадаємо, що на цей рік в англійського постановника ще запланований повнометражний шпигунський бойовик «Міністерство неджентльменської війни».

«Зоряні війни: Кістяк команди» / Star Wars: Skeleton Crew

Жанр: пригодницька фантастика
Дата випуску: невідома
Реліз: Disney+

25 найочікуваніших серіалів 2024 року

«Кістяк команди» розповідає про чотирьох дітей, які вирушають у захопливу пригоду Галактикою після неочікуваного відкриття, яке вони зробили на своїй рідній планеті. Дія відбуватиметься в той самий часовий проміжок, що й у «Мандалорці», після подій «Повернення Джедая» (1983).

Черговий серіал по «Зоряним війнам» від творців Джона Воттса (серія фільмів Марвел про Людину-павука) та Крістофера Форда («Дорога хаосу» все з тим же Томом Голландом) пропонує історію дорослішання. Якщо точніше, «галактичну версію класичних пригодницьких фільмів про дорослішання 80-х років». Наприклад, автори надихались стрічкою «Бовдури» (1985). Виконавчими продюсерами виступили Дейв Філоні та Джон Фавро, а одна з головних ролей дісталася Джуду Лоу.

«Дюна: Пророцтво» / Dune: Prophecy

Жанр: наукова фантастика
Дата випуску: невідома
Реліз: Мах

25 найочікуваніших серіалів 2024 року

Дія розгортається за 10 000 років до подій роману «Дюна» Френка Герберта. Тут йдеться про сестер Гарконнен, які вступають у протистояння з силами, що загрожують майбутньому людства. Героїні засновують легендарне сестринство, відоме як Бене Ґессерит — його учасниці проходять серйозну фізичну та психологічну підготовку, аби отримати видатні здібності.

«Пророцтво» позиціюється як спіноф-приквел до дилогії Дені Вільньова (вихід другої частини очікується у лютому). Місцевий сюжет заснований на романі «Орден сестер Дюни» (2012) Браяна Герберта і Кевіна Джея Андерсона. Після певних перестановок у творчій команді та акторському складі констатуємо: єдиною шоуранеркою залишилася Елісон Шапкер («Шпигунка», «Видозмінений вуглець»), а режисер «Чорнобиля» Юган Ренк покинув шоу. В акторському складі присутні Емілі Вотсон, Олівія Вільямс, Джоді Мей, Тревіс Фіммел та Марк Стронг.

Також звертаємо увагу на такі продовження серіалів (не факт, що усі вони прем’єруються саме цього року, адже голлівудські страйки внесли свої корективи у виробництво):

  • «Справжній детектив» (4 сезон, НВО, старт — 14 січня);
  • «Дім Дракона» (2 сезон, НВО, літо 2024);
  • «Аркейн» (2 сезон, Netflix, листопад 2024);
  • «Оповідь служниці» (6 сезон, Hulu, дата виходу невідома);
  • «Хлопаки» (4 сезон, Prime Video, дата виходу невідома);
  • «Розрив» (2 сезон, Apple TV+, дата виходу невідома);
  • «Гра в кальмара» (2 сезон, Netflix, дата виходу невідома);
  • «Венздей» (2 сезон, Netflix, дата виходу невідома);
  • «Дивні дива» (5 сезон, Netflix, дата виходу невідома);
  • «Андор» (2 сезон, Disney+, через голлівудські страйки випуск ймовірніше за все буде перенесений на 2025 рік).

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: