Статті Кіно 02.03.2024 о 14:00 comment views icon

Найцікавіші нові фільми березня 2024 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові фільми березня 2024 року

У березні назбиралося два десятки новинок різного калібру — від скромного авторського кіно до непристойно гучних блокбастерів. Актуальний кінорепертуар пропонує глянути одразу на дві імперії — нову у монструозному «Ґодзіллі та Конґу» і крижану в чергових «Мисливцях на привидів». Планується і знайомство з двома дівами: перша буде проти біди, друга виявиться проклятою. Що ще можна подивитися впродовж першого весняного місяця — дізнавайтесь в нашому традиційному щомісячному дайджесті.

«Космонавт» / Spaceman

Жанр: науково-фантастична драма
Дата прем’єри: 1 березня
Реліз: Netflix

У найближчому майбутньому вчені виявляють загадкову хмару пилу у космосі. Для її дослідження планується космічна експедиція, а здійснити її викликається чеський астрофізик Якуб Прохазка. Під час подорожі герой познайомиться з неочікуваним гостем на його кораблі і, можливо, переосмислить своє життя на Землі.

Всі звикли до того, що Адам Сендлер давно закріпив за собою статус комедійного дурника, але часом в кар’єрі актора трапляються дійсно варті уваги драматичні ролі («Неограновані коштовності», «Дорога до НБА»). Можна сподіватися, що Якуб Прохазка стане однією з них. Режисурою стрічки займався Юган Ренк, який до того працював над хітовим «Чорнобилем» від НВО, а її сюжет заснований на романі Ярослава Кальфаржа «Астронавт Богемії» 2017 року.

«Мегамозок проти Синдикату Смерті» / Megamind vs. The Doom Syndicate

Жанр: анімаційна супергеройська комедія
Дата прем’єри: 1 березня
Реліз: Peacock

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Мегамозок стає захисником Метро-Сіті, але чергова загроза змушує його зібрати нову команду героїв, щоб не допустити здійснення лиходійських планів підступного ворога. 

«Мегамозок проти Синдикату Смерті» це сиквел мультфільму «Мегамозок» 2010 року та одночасно пілотний епізод мультсеріалу «Мегамозок рулить!», який виходить на тому ж Peacock того ж таки 1 березня.

«Рікі Стенікі» / Ricky Stanicky

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 7 березня
Реліз: Prime Video

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Ще у дитинстві троє кращих друзів придумали персонажа Рікі Стенікі, на якого можна звалити усю провину світу. Навіть сьогодні чоловіки використовують цього уявного друга, щоб приховати неналежну поведінку від дружин. Та одного разу жінки вимагають познайомити їх з тим легендарним поганим хлопцем, що негативно впливає на їхніх чоловіків. Останні наймають актора, який має зіграти роль Рікі Стенікі, але під час цієї дешевої вистави щось піде явно не за планом.

Новий комедійний фільм від режисера видатної «Зеленої книги» Пітера Фарреллі з Заком Ефроном та Джоном Сіною у головних ролях обіцяє веселе дозвілля біля екрана. Та чи буде воно таким — дізнаємось з 7 березня.

«Цензорка» / Cenzorka 

Жанр: докудрама
Дата прем’єри: 7 березня
Реліз: кінотеатри

Вагітній Лесі довелося народжувати в одеській жіночій в’язниці, де вона опинилася за вбивство зрадливого чоловіка. Поки новонародженому не виповниться 3 роки, він може знаходитись поряд з матір’ю, але потім дитина ризикує опинитися у сирітському притулку. Леся прагне зберегти опіку, а в цей час за нею починає спостерігати співробітниця в’язниці Олена.

Дебютна стрічка словацького постановника Петера Керекеша прем’єрурвалася у 2021 році на Венеційському кінофестивалі в секції «Горизонти», де взяла приз за Найкращий сценарій. Вона є результатом копродукції Словаччини, Чехії та України.

«Смак свободи» 

Жанр: романтична комедія
Дата прем’єри: 7 березня
Реліз: кінотеатри

Молода енергійна дівчина Варя впевнена, що їжа має дивувати. Але її маленькі кулінарні шедеври нікому не потрібні у придорожньому кафе неподалік невеличкого містечка, де вона мешкає. Не бажаючи миритися з таким сумним станом речей, героїня вирішує реалізувати себе у великому місті. Втім, на шляху до мрії завжди виникають якісь перепони. Все змінюється, коли до дівчини в руки потрапляє магічна кулінарна книга Ольги Франко.

«Смак свободи» Олександра Березаня зібрав на знімальному майданчику досвідчених акторів на кшталт Ірми Вітовської та Римми Зюбіної (вона також зіграла і в «Цензорці»), представників молодого акторського покоління, як от виконавиця головної ролі Ірина Кудашова, а ще зірок шоубізнесу в епізодичних ролях — Джамалу, Вікторію Маремуху, Аллу Костромічову. Також тут відбулася остання участь в кіно актора Павла Лі, який загинув від обстрілу російських окупантів в Ірпені 6 березня 2022 року.

«Панда Кунг-Фу 4» / Kung Fu Panda 4

Жанр: анімаційна комедія про бойові мистецтва
Дата прем’єри: 7 березня
Реліз: кінотеатри

Четверта частина пригод про огрядну панду-майстра бойових мистецтв. За сюжетом легендарний воїн По знаходиться на шляху до того, щоб стати Духовним лідером Долини Миру. Він шукає свого наступника у якості Воїна Дракона. Але зустріч з лихою чаклункою, котра може копіювати стиль кунг-фу будь-якого майстра та опановувати його здібності, змушує По та лисицю Чжень забути про свої розбіжності та об’єднати зусилля в боротьбі з могутнім ворогом.

«Діва проти біди» / Damsel

Жанр: темне фентезі
Дата прем’єри: 8 березня
Реліз: Netflix

Принцеса Елоді погоджується вийти заміж за принца Генрі, але згодом з’ясовує, що цей шлюб — усього лиш спосіб королівської сім’ї позбутися старих боргів. Коли обдурена дівчина опиняється у темній печері наодинці з вогнедишним драконом, вона розуміє, що може покладатися тільки на себе.

Після другої «Еноли Холмс» Netflix продовжує плідну співпрацю з Міллі Боббі Браун, яка знову втілює образ відважної екшн-героїні. Спочатку «Діва проти біди» планувався до виходу у жовтні минулого року, але через голлівудські страйки вихід фільму був перенесений на пізніший термін. 

«Заручники острова» / Soudain seuls

Жанр: трилер про виживання
Дата прем’єри: 14 березня
Реліз: кінотеатри

Бен і Лора вже п’ять років разом. Вони наважуються здійснити навколосвітню мандрівку на яхті, а на шляху до Південної Америки вирішують відвідати безлюдний острів неподалік берегів Антарктиди. Якраз в цей момент починається шторм, через який їхній плавзасіб відносить у море. З цього моменту відрізані від світу герої повинні зробити все, щоб в умовах зими, що наближається, зберегти не тільки своє кохання, а і життя.

За початковим задумом цей проєкт мав реалізуватися як англомовний дебют французького постановника Тома Біґдена. У 2019 році на головні ролі були затверджені Ванесса Кірбі та Джейк Джилленгол, але через творчі розбіжності останнього і Біґдена тому задуму не судилося побачити світ.

«Уявний друг» / Imaginary

Жанр: надприродний фільм жахів
Дата прем’єри: 14 березня
Реліз: кінотеатри

Коли Джессіка переїжджає у будинок своего дитинства разом з родиною, вона знаходить свого старого плюшевого ведмедя Чонсі, яким гралася багато років тому. Здається, іграшка сподобалася її молодшій падчерці Еліс, котра не розлучається з Чонсі ні на хвилину. Та згодом ці ігри починають виглядати все більш дивно, і Джессіка доходить висновку, що ведмідь становить справжню смертельну небезпеку для усіх, ким вона дорожить.

«Уявний друг» — черговий горор від студії Blumhouse Productions (спільно з Tower of Babble), яка після касового хіта «П’ять ночей у Фредді» знову намагається налякати глядачів зловісними звірятками.

«Я, “Побєда” і Берлін»

Жанр: пригодницька комедія, роуд-муві
Дата прем’єри: 14 березня
Реліз: кінотеатри

Це були шалені 90-ті. Музикант-початківець Кузьма разом зі своїм другом Бардом вирушають до Берліна на старенькій «Побєді». За чутками, там живе колекціонер, який може обміняти цей екземпляр радянського автопрому на шестисотий «Мерс». Та чи вдасться авантюрному герою здобути круту тачку і при цьому встигнути на концерт, до якого залишилось всього три дні?

«Я, “Побєда” і Берлін» знятий за мотивами однойменної повісті Кузьми Скрябіна 2006 року. Режисером стрічки виступила Ольга Ряшина, дочка колишнього телеведучого Влада Ряшина, який став одним з продюсерів проєкту. До цього Ольга працювала над романтичною комедією «Секс і нічого особистого» (2018) з Сергієм Притулою в одній з ролей.

«Ірландське бажання» / Irish Wish

Жанр: романтична комедія
Дата прем’єри: 15 березня
Реліз: Netflix

Медді була запрошена на весілля кращої подруги, але заковика полягає у тому, що та виходить заміж за хлопця її мрії. Коли Медді загадує бажання опинитися на місці нареченої, то наступного дня дуже дивується, що воно здійснилося. Та чи саме цього бажала дівчина насправді?

Поки Netflix справно кує з Міллі Боббі Браун круту войовницю, Ліндсі Лохан завдяки стримінговому сервісу потихеньку відновлює свою зруйновану кар’єру. Після «Незабутнього Різдва» це вже другий поспіль невибагливий ромком з нею в головній ролі, зрежисований Джанін Даміан. 

«Мисливці на привидів: Крижана імперія» / Ghostbusters: Frozen Empire

Жанр: комедія про надприродне
Дата прем’єри: 21 березня
Реліз: кінотеатри

Після подій фільму «Мисливці на привидів: З того світу» (2021) родина Спенглерів переїжджає до Нью-Йорка до своїх старших колег — класичної команди Мисливців на привидів. Разом вони повинні дати бій стародавньому злу, яке мріє влаштувати на Землі наступний Льодовиковий період.

У п’ятому фільмі культової франшизи про надприродне режисер Ґіл Кінан у співавторстві з Джейсоном Райтманом, судячи з кадрів у трейлері, планують піти шляхом Роланда Еммеріха 20-річної давнини та заморозити Нью-Йорк. З огляду на цей досвід можна точно сказати, що на великому екрані такий процес виглядає вкрай захопливо.

«Проклята Діва» / Immaculate 

Жанр: психологічний фільм жахів
Дата прем’єри: 21 березня
Реліз: кінотеатри

Монахиня Сесилія переїжджає з Америки до італійського монастиря, що розташований у мальовничій віддаленій глушині. Та згодом героїня виявляє, що це місце приховує кошмарні таємниці, від яких кров стигне у жилах.

Шанувальники Сідні Свідні можуть тріумфувати: це вже третя її поява на великих екранах за останні три місяці після січневого ромкому «Люблю тебе ненавидіти» та лютневого супергеройського непорозуміння «Мадам Павутина».

«Зелений кордон» / Zielona granica

Жанр: драма
Дата прем’єри: 21 березня
Реліз: кінотеатри

Події фільму відбуваються під час міграційної кризи на кордоні між Білоруссю та ЄС. Біженці з Близького Сходу та Африки ведуться на вкиди білоруської пропаганди, яка обіцяє мігрантам легкий прохід до Європейського Союзу. У цій гібридній війні переплітаються долі активістки Юлії, молодого прикордонника Яна та родини біженців із Сирії.

Нова стрічка польської режисерки Аґнєшки Голланд брала участь у 80-му Венеційському кінофестивалі, де претендувала на «Золотого лева» та у підсумку отримала Спеціальний приз журі. «Зелений кордон» також спричинив скандал у Польщі, де фільм піддався критиці з боку деяких політиків, в тому числі свій заклик до його бойкоту висловив нинішній президент країни Анджей Дуда.

«Придорожній заклад» / Road House

Жанр: бойовик
Дата прем’єри: 21 березня
Реліз: Prime Video

Колишній боєць UFC у середній вазі Елвуд Далтон влаштовується на роботу викидайлом у придорожньому клубі, розташованому у Флорида-Кіс. Але герой ще не підозрює, що цей крок призведе до купи проблем, адже йому доведеться зіштовхнутися з місцевою бандою.

«Придорожній заклад» це рімейк однойменного фільму 1989 року з Патріком Свейзі у головній ролі. У новітній версії від Дага Лаймана його місце зайняв Джейк Джилленгол, а роль антагоніста дісталася скандальному бійцю змішаних єдиноборств Конору МакГрегору, що певною мірою засмучує.

«Ширлі: Боротьба за Білий дім» / Shirley

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 22 березня
Реліз: Netflix

У 1968 році Ширлі Чисголм стала першою темношкірою жінкою, що була обрана до Конгресу США. Але вона не збиралася зупинятися на цьому досягненні та вже готувалася до підкорення наступної вершини, а саме — президентських виборів 1972 року.

«Ґодзілла та Конґ: Нова імперія» / Godzilla x Kong: The New Empire

Жанр: фільм про монстрів
Дата прем’єри: 28 березня
Реліз: кінотеатри

Після з’ясування стосунків у блокбастері «Ґодзілла проти Конґа» (2021), титульні герої виявляють, що нова величезна загроза прихована всередині нашої планети. Тож колишнім ворогам знову доведеться об’єднати зусилля перед лицем спільного ворога.

Від чергового блокбастера в межах всесвіту MonsterVerse, у якому Ґодзі ніби побував в Барбіленді, навряд чи варто очікувати якихось сюрпризів. Але можна сподіватися, що він принаймні не буде міцним снодійним, яким виявився серіал «Монарх: Спадок монстрів».

«Лишайся онлайн»

Жанр: драма у форматі скрінлайф
Дата прем’єри: 28 березня
Реліз: кінотеатри

Початок повномасштабного вторгнення росії в Україну. Випадково Каті дістається ноутбук незнайомого чоловіка, і дівчина, ховаючись від безперервних ракетних обстрілів окупаційних військ, намагається допомагати землякам у ці важкі темні часи, а також возз’єднати родину власника ноутбука.

«Лишайся онлайн» позиціюється як перший у світі скрінлайф про життя під час війни. Вже від одного трейлеру стає моторошно, адже ти знову переносишся у бісове 24 лютого 2022 року і згадуєш, наскільки жахливо це було. Як зазначається в офіційному акаунті стрічки в Instagram, 20% коштів від вартості квитків будуть перераховані у Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» та спрямовані на засоби зв’язку для військових, аби вони могли лишатися онлайн.

«Пам’ять любові» / Memory

Жанр: драма
Дата прем’єри: 28 березня
Реліз: кінотеатри

Сильвія веде рутинний структурований спосіб життя. Сол постійно опиняється в дивних ситуаціях, бо забуває усе, що з ним відбувалося якихось кілька годин тому. Зустріч цих двох змусить їх прийти до розуміння, що між ними набагато більше спільного, ніж могло здатися на перший погляд.

Прем’єра «Пам’яті любові» з Джессікою Честейн та Пітером Сарсґаардом відбулася на торішньому Венеційському кінофестивалі, де Сарсґаард отримав Кубок Вольпі за найкращу чоловічу роль.

«Плата за страх» / Le salaire de la peur

Жанр: пригодницький бойовик
Дата прем’єри: 29 березня
Реліз: Netflix

Нафтова компанія наймає чотирьох авантюристів, які мають перевезти двома вантажівками спеціальну речовину. За її допомогою роботодавці планують загасити величезну пожежу, що виникла на нафтовій свердловині. Героям обіцяють щедру платню, але разом з тим їм доведеться проїхати майже 500 сповнених небезпек кілометрів суцільної пустелі.

Сюжет фільму заснований на однойменному романі Жоржа Арно 1949 року. Це нова екранізація його твору після успішної «Плати за страх» (1953) франко-італійського виробництва та американської версії «Чаклун» (1977).


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: