Огляди Серіали 14.05.2023 о 11:00 comment views icon

Рецензія на серіал «Лицар у чорному» / Black Knight

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на серіал «Лицар у чорному» / Black Knight

12 травня на платформі Netflix з’явився новий постапокаліптичний серіал «Лицар у чорному». Він налічує шість епізодів, а його сюжет заснований на вебкоміксі Лі Юн Кюна «Лицар доставлення». У рецензії нижче розповідаємо, чи варто витрачати час на перегляд цього південнокорейського шоу.

2.5
Оцінка ITC.ua
Плюси: непоганий постапокаліптичний сеттинг, гарне пожвавлення в середині сезону, захопливі сцени бійок та перегонів
Мінуси: надто велика кількість монотонних беземоційних діалогів, що негативно впливає на динаміку оповіді, стандартність і передбачуваність сюжету, затягнутість, абсолютно недоречний гумор, відсутність української озвучки (на оцінку не впливає)

«Лицар у чорному» / Black Knight

Жанр наукова фантастика, постапокаліптичний бойовик
У ролях Кім У Бін, Сон Сін Хон, Ісом, Кан Ю Сок
Прем’єра Netflix
Рік випуску 2023
Сайт IMDb

2071 рік. 40 років тому на Землю впала комета. Це призвело до затоплення цілих материків. Дісталося й Корейському півострову, щоправда, його чекала інша доля: територія перетворилася на мертву пустелю. Ті, кому вдалося вижити, змушені існувати в умовах катастрофічної нестачі ресурсів та забрудненого повітря. Усім потрібно носити спеціальні маски, що б̶е̶р̶е̶ж̶у̶т̶ь̶ ̶в̶і̶д̶ ̶к̶о̶р̶о̶н̶а̶в̶і̶р̶у̶с̶у дозволяють дихати.

Як і належить антиутопічній історії, суспільство розділилось на класи, найнижчим серед яких вважаються «біженці». Вони приречені вести жалюгідне існування та буквально битися за виживання. Звісно, є тут і владні ляльковики, для яких людське життя нічого не значить. Але найцікавішими персонажами виглядають так звані Лицарі доставлення. Це справжні універсальні солдати, які підвозять населенню запас кисню, їжі тощо.

Рецензія на серіал «Лицар у чорному» / Black Knight

Кур’єрам доводиться зіштовхуватися з ворожими загонами мародерів, тому роботка хоч і престижна, але вкрай небезпечна. В центрі уваги знаходиться легендарний Лицар з кодовим ім’ям «5-8». Одного разу він зустрічає юного хлопчину-біженця, який теж мріє стати крутим доставщиком. Тому у перервах між розслідуванням страшних злочинів, що ведуть до корпорації Cheonmyeong, «5-8» погоджується підготувати малого до майбутніх випробувань.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Ще у трейлері «Лицар у чорному» хизувався похмурим сеттингом «Шаленого Макса» зразка 2015 року: погонями, вибухами, перестрілками. Нехай вони і не виглядали настільки ж масштабними й автентичними, але принаймні давали привід сподіватися на динамічну і напружену постапокаліптику. І це при тому, що ледь не весь простір оригінального вебтуна займав жорстокий файтинг.

Рецензія на серіал «Лицар у чорному» / Black Knight

Замість дівчинки з оригіналу у серіалі виступає хлопчик, а на заміну південнокорейській комікс-версії Street Fighter чи шаленомаксівським пригодам приходять нескінченні пусті діалоги.

Причому існують вони в настільки заїждженій та передбачуваній історії про класову нерівність, що стає ніяково. Куди цікавіше і якісніше на цю тему свого часу висловився Пон Чжун Хо у своєму «Снігобурі» з Крісом Евансом. А про «Гру в кальмара» взагалі згадають, мабуть, усі.

Тут варто замислитися над доцільністю розтягування марних метань персонажів на цілих шість епізодів довжиною у 40-45 хвилин.

Здається, що у більш стислому форматі двогодинної повнометражки подібний сюжет тільки виграв, бо позбувся б зайвого та набув доречної динаміки. А так маємо ще одну стандартну та затягнуту історію про пригнічених та тих, хто керує світом. Нудьга.

Рецензія на серіал «Лицар у чорному» / Black Knight

Якщо дивитися «Лицаря у чорному» запоєм, то до своєї кульмінації він страшенно втомлює.

Особливо, якщо знаєш заздалегідь, чим завершиться ця вистава. Дратують і дуже дивні гумористичні вставки, яких у похмурій антиутопії точно не очікуєш. Більша частина оповіді ведеться монотонно. Відзняли одну діалогову сцену без особливих емоцій на обличчях акторів, перейшли до наступної. І так багато разів.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Найкращі моменти проєкту відбуваються з пожвавленням дії.

Показовим виглядає середина сезону, де розпочинається боротьба за вакантне місце кур’єра. Це навіть трохи рятує ситуацію, бо стає справді весело та цікаво. Місцева розважальна програма пропонує: автомобільний екшн у стилі «Форсажу» та «Смертельних перегонів», мутації, як у Росомахи в «Людях Ікс» (це, до речі, було і в коміксі), коротеньку бойову підготовку у дусі «Роккі».

Рецензія на серіал «Лицар у чорному» / Black Knight

А ще буде звична для новітніх екшн-стрічок сцена масової бійки з внутрішньокадровим монтажем, яка нагадала епічну м’ясорубку у церкві з першого «Кінгсмана». Тут камера так само кружлятиме над закривавленими бійцями, що відчайдушно товктимуть одне одного. Не обійдеться і без пафосного сходження на умовний ринг головного героя під модний реп, та ще й обов’язково в слоумо — все за канонами «Кріда».

П’ятниця вийшла днем дивовижних прем’єр на Netflix: ще вчора ми писали про сумнівний бойовик з Дженніфер Лопес, а сьогодні зі смутком дивимось на іншу новинку стримінгового гіганта. Що тут скажеш, краще б якістю брали, а не кількістю.

Висновок:

«Лицар у чорному» претендував на статус захопливої постапокаліптики, але щось пішло не так. За доставлення такого контенту поставити п’ять зірочок точно не захочеться


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: