Дописи 26.07.2024 о 18:40 comment views icon

Огляд серій Acolyte

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg

VladisLove

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Взагалі я не думав робити огляд цього серіалу: явний філлер, нічого нового навряд принесе, десь на 4-6/10. Тобто десь на рівні Книги Боби Фетта максимум. Але горіння в Інтернеті почалося ще з перших серій. Сідаєш такий спокійно дивитися першу та другу серію. Ну і? Фізики немає? Так після коней, що скачуть  по космічному кораблю «виражати невдоволення» вогнем у космосі? А космічні кити, які стрибають у гіперпростір? Так може кити й дихають «космічним повітрям»…. А далі була 3 серія і я знову не зрозумів «кидання каменів в город». А ну, звідки зʼявився Енакін? Отож-бо. Тому доведеться писати огляд. Звісно зі спойлерами 🙂

Виклик прийнятий 😉

Серія 1. Якби ми знали, що це таке, а так ми не знаємо, що це таке. 

Починається весь серіал тим, що вбивають Трініті! Що за? Ще й таким тупим способом вбивають Майстра Джедая!!! Початок серіалу вже поганий. 

З іншої сторони, вона гроші отримала. З чим її й вітаю 😉 Я навіть не знаю, чи добре, що вона вмерла від кунаю? В Асока від колючого удару меча не вмирали, що вже було повним маразмом. Але б краще показали, що Аколіт потрапила Трініті в горло, ніж десь між ребрами. Хоча наче біля серця.

Ох, а далі у нас сцена ремонту корабля у космосі. Так, сцена виглядає дуже дешево на чорному фоні. Ще й вогонь, в якому Героїня бачить свою трагедію з дитинства. Так, це звісно цікаво (ні). Але клятий вогонь у космосі! Їм кожен раз кажуть про фізику, але результат той самий.

Онлайн-курс "AWS для початківців" від robot_dreams.
Навчіться працювати з cloud-native системами та побудуйте власний застосунок для зберігання даних у системі AWS.Досвід і фідбек від Fullstack Developer in Amazon.
Детальніше про курс

Ще дивуєшся «Фізиці» після галопу коней на кораблі у космосі в 9 епізоді? І про Космічних Китів не забуваймо з Повстанців або Асоки. Ці кити також повинні чимось дихати — ось і тупе пояснення. Хоча скоріш повірю, що у них в школах сценаристів фізику не вчать, чим що коли-небудь вони це виправлять.

 

Енакін підірвав Зірку смерті. ОК.

До речі, тут нам показують одного з героїв — Лицаря Джедай… навіть не запамʼятав, як його звуть. Якщо чесно, він грає роль класичного красивого дурника – «Сила є, розуму не треба». Ні більше, не менше. І у мене назріває 2 питання: Звідки у нього Жовтий меч? та Хто його зробив Лицарем Джедаєм? Це ж повний капець. Хоча жінки-джедаї також є, а від хлопців може і відбою немає….  

Онлайн-курс "AWS для початківців" від robot_dreams.
Навчіться працювати з cloud-native системами та побудуйте власний застосунок для зберігання даних у системі AWS.Досвід і фідбек від Fullstack Developer in Amazon.
Детальніше про курс

Щодо Майстра Соула та інших героїв я зроблю окрему таблицю трохи пізніше. Далі по серії нічого цікавого. Та і спойлерити не хочеться. Особисто я хотів би історію Роздвоєння особистості. То героїня добра, то — зла. А так вийшло як вийшло.

Спеціально для тих, хто вважатиме автора “купленим”, то вставлятиму відео цього автора. Він значно детальніше розбирає всіляку нісенітницю.

Серія 2. Вбивство Олега. 

Якщо чесно, то знову тупість. Але потихеньку нам розкривають таємницю походження героїнь та їхню мотивацію. Проте саме вбивство обставлено по дурному:

  • Прийти та спробувати вбити;
  • Прийти до знайомого і взяти «ліки»;
  • Знову до джедая; за допомогою «наїздів» він випив «віскі». 

Так, це все вбивство 🙂 Звісно, там МАЙЖЕ спіймали сестру. Якби хотіли, то Соул би «увімкнув» Силу та зупинив Аколіта. А так йому пісок в очі потрапив 😀

Щодо знайомого Аколіта? Я сподіваюся, що багато хто здогадався ким є він насправді 😉

Справжній падаван на постері 🙂

Серія 3. Одна з Відьом ночі є гієна?

Якщо хто не зрозумів натяк, то почитайте про самок гієн на Вікі. 

Серія-флешбек про минуле сестер. Щоб ви не дивилися цю муть:

  1. Одна сестра хоче бути з сімʼєю (консерватор). Друга бажає подорожувати по світу бути джедаєм. Класична проблема, нічого нового;
  2. 2 жінки народили 2 дочок. Оскільки це все інопланетяни, то розмноження може бути різним 😉
  3. Прилетіли джедаї. Всі окрім них, вмерли. Що ж могло статися????

Серія 4. Прелюдія до битви з трейлеру

Розчарований серією. Точніше, через неї довелося чекати ще тиждень до Rumble 10 на 1. А що розповідати? Спочатку прилетіли поганці, потім хороші. Йшли по лісу так, що хороші якось перегнали поганих. Головний поганець зробив своє діло, підставив Аколіта, джедаї перед будинком вукі-джедая та ситх виходить і показує, хто прогулював навчання з користування Силою. 

Що було б круто — битва на мечах з вукі-джедаєм! Різні стилі ведення бою через різні фізичні можливості. 

Так, це кінець серії. І так, це ситх. І так, це відро на голові. 

Серія 5. Навіть Палпатін собі такого не дозволяв! Дивіться без реєстрації та СМС. 

Те, що ми й чекали весь сезон — Битва 1 проти Всіх! Окрім кінцівки (і пари моментів бою) – мені сподобалось. А що ще краще? Мені не треба робити таблицю персонажів, яку я обіцяв вище 🙂

Було б дійсно круто, якби вона тут сама себе вбила. А так сцена знята по дурному.

Серія 6. Голий ситх показує своє хазяйство головній героїні. І вона не проти тяжко подихати в його шолом. 

Емм, тема каже сама за себе. І я не шуткую! Багато розмов ні про що: трохи розкривається персонаж ситха, Соулу погано і він підставляє сам себе, ловлять Аколіта. Ну і показують джедаїв тупими… Ті, хто повинні майже бачити події за допомогою Сили, вмикають логіку. І тільки Головна знає, що то за йолоп і бере з собою. В кінці нам показують як героїня надягає відро на голову і ми бачимо, що джедаї з попередньої серії не змогли вбити сліпого!

Серія 7. Що ж дійсно відбулося багато років тому…

Трініті повертається! На жаль не так, як нам хотілося — це знову серія-флешбек, але тепер зі сторони джедаїв. Про всіляку есенцію Сили я нічого казати не буду, але тепер ми дійсно знаємо, що Олег “самовмер” по своїй дурості. І чорношкіра мати: «Я б відала дівчинку джедаям». Ага, після того, як спочатку зачарувала джедая Олега і, вже потім, почала використовувати магію при джедаях. Повинна була просто побігти до малої й все. Інша мати ні щоб допомогти ДОЧЦІ — повбиваємо джедаїв, а її потім врятую. Логіка звісно відсутня в обох матерів. 

Що я казав про вукі-джедая? Так ось він майже всіх повбивав 🙂 

Серія 8. Як все повісили на Соула за 5 хв.

Нуууу, не знаю. Кінцівка мені не сподобалась: план з обману Ордену Джедаїв повісили на Соула (хоча саме Трініті збрехала), сестри обмінялись місцями (добра стала поганою, а погана – дурною) і купа якоїсь нісенітниці. Нащо добра сестра летіла рятувати Соула? Щоб його самій вбити :О

Щось перемудрили с Правилом Двох: Плегас живий, його учень вчить Аколіта, а потім Аколіта №2. Якщо ситх не учень Плегаса, то звідки він взявся? Так, він минулий джедай-падаван, але гроші звідки?

Кінцівка з сестрами повний маразм: ми обʼєднали сестер, щоб потім їх розʼєднати ЗНОВУ! Ситх міг і обох вчити чи тягнути в ліжко. І тепер йому знову з 0 вчити ще 1 аколіта. А як показала практика, вона ще більш безталанна, ніж попередня. Вона можливо і краще використовує Темну Сторону Сили, але попередня була сильнішою у всьому іншому. Шило на мило.

Як було б круто, якби Соулу задовбало гратися з сестрами (якось наділи той шолом), він би їх повбивав, перейшов на Темну Сторону та і далі був шпигуном в Ордені Джедаїв? А в наступному серіалі Орден намагався знайти «крота»? Або він їх вбив, побачивши що зробив замучила совість, вбив сам себе? Тим самим історія б почалася і закінчилась на тому ж місці.


Добре про акторів-персонажів:

  • Соул — він один віддувається за всіх. Видно, що намагається грати свого персонажа і залишитися в Голлівуді.
  • Аколіт — дерево деревом. Діти з флешбеків і то В РАЗИ краще грали.
  • Лицар-дурник — спочатку грає дурника, але в роковій серії стає адекватним. 
  • Падаван-Х23 – молодець, претензій немає.
  • Ситх – нуууу, не знаю. Скоріш, норм чим відстій. Але тут більше питання до сценаристів.

Не до кінця розумію всього того гніву, що вилився на серіал. Дичини вистачає, але ж куди без неї. На перші епізоди Star Wars Захід теж багато гнав. Коротше: краще за Книгу Боби Фетта чи останнього Мандалорця, однак остання серія зменшила кінцевий бал до 5/10.  


Перерва вийшла якось завелика. Ну що поробиш, деградувати простіше чим розвиватися 🙂 Та й відсутність електрики таки б’є по психічному стану (потрібно працювати, а не можеш). 

Оскільки мені ліньки робити огляд аніме сезону Літа 2024, то далі буде огляд на аніме Фрірен. А що? Чомусь Топ-1 на MyAnimeList, дивився поки немає електрики. 


Якось Azazello просив додати про “бухло і тьолок”. Не зовсім те, але оператор намагався 😉

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: