Дописи 26.07.2024 о 11:15 comment views icon

ТОП-10 переваг бізнес-ноутбуків ASUS ExpertBook у 2024 році

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg

ASUS Business

Корпоративні ноутбуки. Рішення для компаній, SMB, освіти.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Вибір мобільного ПК для пересічного споживача – це загалом історія про RGB та TDP. Однак у випадку з ноутбуком для бізнесу, вимоги дещо інші. Розповідаємо, на наявність яких елементів оснащення та технології варто звернути увагу першочергово в комерційних лептопах ASUS ExpertBook

Автономність

У сучасних реаліях – це вимога номер один. Ноутбук має працювати від акумулятора без складнощів упродовж  щонайменше шести годин. В ідеалі ресурс акумулятора має забезпечувати вісім і більше годин автономності. Сюди також варто віднести технологію швидкого заряджання. Можливість отримати 50% заряду впродовж 30-45 хв зараз набула ще більшої актуальності. Моделі ASUS ExpertBook, що відповідають специфікації Intel Evo, здатні працювати понад 9 годин від акумулятора.

Захист даних

Імовірність того, що ноутбук буде втрачено й він потрапить не в ті руки також зросла в десятки разів. Отже, модуль TPM, шифрування даних і засоби зручної біометричної автентифікації, як-от сканер відбитків або ж ІЧ-камера та Windows Hello, є обов’язковими елементами ноутбука для бізнесу. Підприємства з вибудованою інфраструктурою можуть використовувати додаткові важелі захисту, як-от прив’язка до MAC-адреси мережевого адаптера. Зважаючи на невелику товщину корпусу, з ExpretBook постачається спеціальний адаптер micro HDMI-RJ45, що використовує адресу розпаяного на платі контролера, у той час, як численні адаптери USB заміняють MAC-адресу мережевої карти на свою.

Зміцнена конструкція

ExpertBook B9 OLED має 22 додаткові гумові опори зверху, які підтримують материнську плату та захищають її від пошкоджень. Крім того, він також має 8 опорних гумових стійок на нижній частині материнської плати для забезпечення максимальної проекції.
ExpertBook B9 OLED має 22 додаткові гумові опори зверху, які підтримують материнську плату та захищають її від пошкоджень. Крім того, він також має 8 опорних гумових стійок на нижній частині материнської плати для максимального захисту.

Аби уникнути простоїв і фінансових втрат, ноутбук для роботи зобов’язаний бути міцним і надійним. Конструкція корпоративного ноутбука має бути посиленою, зокрема елементами, стійкими до дії вологи. Ноутбуки ASUS ExpertBook випробовуються за 28 критеріями, згідно з військовим стандартом Міноборони США MIL-STD-810H, зокрема мають посилені шарніри та більший ресурс портів USB, порівняно з моделями для широкого загалу користувачів. Для користувача це означає, що комп’ютер, імовірніше за все, витримає, для прикладу, падіння зі столу на підлогу.

Великий дисплей

Яку б діагональ ви не обрали, варто віддати перевагу екранам, що мають співвідношення сторін 16:10. Дещо більші дисплеї з діагоналлю 16 дюймів мають низку переваг. Це ж стосується також і їхніх більш компактних 14-дюймових аналогів. Такі дисплеї є більш зручними, оскільки мають дещо більшу площу, порівняно зі звичайними широкоформатними екранами. Хайп навколо OLED не даремний — такі дисплеї характеризує дійсно насичене та яскраве зображення. Щоб пересвідчитися, варто лише поглянути на екран флагмана ASUS ExpertBook B9 OLED.

Містке сховище та вдосталь пам’яті

Звичайні жорсткі диски впевнено відійшли в минуле навіть у бюджетних моделях. Накопичувачі SSD не лише мають вищі швидкості передачі даних, що загалом сприяє покращенню продуктивності, але й завдяки відсутності рухомих частин забезпечують більш надійне зберігання даних. Комерційні моделі ExpertBook комплектуються SSD щонайменше на 256 ГБ, але також передбачені конфігурації із SSD місткістю 512 ГБ чи 1 ТБ і більше, вони також можуть бути оснащені до 64 ГБ швидкої ОЗП DDR5.

Вдосталь сучасних інтерфейсів

Ноутбук ExpertBook B9 OLED має повноцінний комплект інтерфейсів
Ноутбук ExpertBook B9 OLED має повноцінний комплект інтерфейсів

З огляду на непевну ситуацію з енергопостачанням чимало бізнесів розпочали заміну настільних ПК ноутбуками, які пропонують порівняно меншу кількість портів та інтерфейсів для підключення додаткових пристроїв. Але ноутбуки ASUS ExpertBook забезпечують користувачів усіма сучасними засобами, зокрема двома портами USB Type-C з підтримкою функції Power Delivery, що дозволяє зручно заряджати ноутбук навіть від павербанка.

ШІ-функції

Штучний інтелект стає дедалі розповсюдженим трендом, однак завдяки вочевидь корисним властивостям досить швидко проник у такий загалом консервативний сегмент, як корпоративні ноутбуки. Окрім переваг Microsoft Copilot, для швидкого запуску якого передбачена окрема клавіша, і застосунків, що використовують ШІ, ноутбуки ExpertBook із процесорами Intel Core Ultra пропонують функціональні можливості ASUS AI Audio та ASUS AI Camera. Вони використовуються для покращення звуку вбудованих мікрофонів і зображення камери. Це створює новий досвід під час відеоконференцій та нарад.

Налаштовуваність

Якщо для звичайних ноутбуків мається на увазі можливість самостійно змінити конфігурацію, наприклад додати ще один SSD або ж розширити ОЗП, то для комерційних ноутбуків — це дещо більш глобальне. А саме — можливість створення специфічних конфігурацій відповідно до потреб корпоративного замовлення або умов тендеру, як-от використання Intel vPro або ж сканера смарткарток. Якщо цікавить придбання партії пристроїв для вашої компанії, зв’яжіться з нашим представником для обговорення можливостей індивідуальних конфігурацій. 

Зручна клавіатура та тачпад

Чотири виділені клавіші з можливістю налаштування
Чотири виділені клавіші з можливістю налаштування

Робота на ПК зазвичай передбачає введення великих обсягів даних на клавіатурі. Саме тому зручна клавіатура з підсвічуванням і велика сенсорна панель є запорукою продуктивної праці. Конфігурації ноутбуків ExpertBook передбачають підсвічування клавіатури білого кольору та сенсорну панель збільшеного розміру з можливістю її використання в ролі блоку цифрових клавіш. На додачу: чотири виділені клавіші з можливістю програмування для швидкого запуску застосунків і доступу до вебсторінок, тек, налаштувань тощо.

Сучасна ОС та софт

Застосунок MyASUS на ноутбуку ASUS ExpertBook B9 OLED

Використання новітнього апаратного забезпечення вимагає відповідної операційної системи, що забезпечує його роботу на користувацькому рівні. ASUS ExpertBook постачаються як без ОС, так і з попередньо встановленою системою Windows 11 Pro для бізнесу, що гарантує високу сумісність із ПЗ та обладнанням, а також роботу ШІ-сервісів. З-поміж фірмових застосунків варто згадати MyASUS. Це багатофункціональна утиліта для налаштування ноутбука, моніторингу, оновлення драйверів, ПЗ та навіть BIOS, що дозволяє швидко й зручно керувати пристроєм з одного інтерфейсу.

Дізнатися більше про модельний ряд ноутбуків ASUS ExpertBook

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: