Новини Технології 08.11.2023 о 15:42 comment views icon

Amazon почала навчання штучного інтелекту Olympus — у нього вдвічі більше параметрів за GPT-4

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Amazon почала навчання штучного інтелекту Olympus — у нього вдвічі більше параметрів за GPT-4

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Amazon інвестує мільйони в навчання амбітної великої мовної моделі (LLM), з надією, що вона зможе конкурувати з OpenAI та Alphabet (Google).

За словами знайомих із цим питанням співрозмовників Reuters, модель під кодовою назвою Olympus має 2 трильйони параметрів, що може зробити її однією з найбільших моделей, які піддаються навчанню. У моделі GPT-4 від OpenAI, як повідомляється, один трильйон параметрів.

Команду очолює Рохіт Прасад, колишній керівник Alexa, який зараз підпорядковується безпосередньо генеральному директору Енді Джасі. Як головний науковець зі штучного загального інтелекту (ШІ) в Amazon, Прасад залучив дослідників, які працювали над ШІ Alexa, і наукову команду Amazon до роботи над навчальними моделями, об’єднавши зусилля по всій компанії.

Amazon вже вивчила менші моделі, як-от Titan. Компанія також співпрацює зі стартапами, що займаються розробкою моделей штучного інтелекту, такими як Anthropic та AI21 Labs, пропонуючи їх користувачам Amazon Web Services (AWS).

Amazon вважає, що наявність власних моделей може зробити більш привабливими пропозиції AWS, бо корпоративні клієнти хочуть отримати доступ до найкращих моделей. Втім, конкретних термінів випуску нової моделі поки що немає.

LLM (великі мовні моделі) — це технологія, що лежить в основі інструментів штучного інтелекту, які навчаються на основі величезних масивів даних, щоб генерувати відповіді, подібні до людських. Чим більша модель ШІ, тим дорожче коштує її навчання, враховуючи обсяг необхідних обчислювальних потужностей. Під час квітневого телефонного дзвінка керівники Amazon заявили, що компанія збільшить інвестиції в LLM і генеративний ШІ, скоротивши при цьому витрати у своєму роздрібному бізнесі.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

ШІ-чатбот Claude.ai від Anthropic став доступним в Україні

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: