Новини Кіно 31.10.2023 о 16:34 comment views icon

Антиутопія «Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій» уклала тимчасову угоду з профспілкою акторів, щоб оминути страйки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Рейчел Зеглер, Том Блайт та Пітер Дінклейдж, які зіграли головні ролі у «Баладі про співочих пташок і змій», зможуть рекламувати фільм до його виходу у кінотеатрах 17 листопада (в Україні фільм дебютує на день раніше).

Стрічка «Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій» заснована на однойменному бестселері Сюзанни Коллінз та є приквелом до оригінальної трилогії «Голодні ігри», яка розійшлася тиражами у десятки мільйонів копій. Сюжет розповідає про молоді роки майбутнього антагоніста Коріолана Сноу (Блайт) та одні з перших «Голодних ігор», організованих після руйнівної громадянської війни у Панемі.

Антиутопія «Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій» уклала тимчасову угоду з профспілкою акторів, щоб оминути страйки

Невідомо, чому угоду с SAG-AFTRA, профспілкою акторів, яка страйкує від початку літа, не уклали раніше — однак навіть за два тижні до прем’єри фільму, який обійшовся у $100 млн, просування від виконавців головних ролей йому не завадить.

На тлі страйків та відсутності маркетингових заходів за участі акторів деякі кінороботи зазнали труднощів у прокаті — як-от «‎Дурні гроші» з Сетом Рогеном, Пітом Девідсоном та Америкою Феррерою, а деякі отримали нові дати виходу — як-от «Дюна: Частина друга».

Водночас тимчасові угоди з SAG-AFTRA отримали понад 100 фільмів — включно з «‎Прісциллою» Софії Копполи, «Залізним кігтем‎» A24, а також байопіком Майкла Манна «Феррарі». Щоб отримати подібну угоду, продюсери повинні діяти незалежно від компаній, що належать до Альянсу виробників кіно і телебачення, і погодитися на умови, запропоновані гільдією під час її переговорів. Оскільки Lionsgate, який підтримує «Баладу про співочих птахів і змій», не є частиною Альянсу, його кінотеатральні релізи мають це право.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Очікується, що акторський склад приквелу «‎Голодних ігор» відвідає прем’єри фільму в Берліні та Лондоні, а також захід для шанувальників у Лос-Анджелесі. Окрім цього, вони зможуть вільно публікувати новини про фільм у соціальних мережах, де, наприклад, лише у Зеглер понад 1,2 мільйона підписників (і фраза «SAG-AFTRA Strong» у її біо в Instagram).

Після новин про тимчасову угоду, Зеглер опублікувала розлогу заяву, в якій подякувала Lionsgate і SAG-AFTRA за «наполегливу роботу протягом страйку, щоб дійти згоди». Акторка описала фільм, як «один із найкращих моментів у своєму житті‎» і додала, що «особливо рада, що зможе поділитися кадрами залаштунків акторського складу та знімальної групи‎».

Джерело: Variety


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: