Новини Софт 07.06.2022 о 10:07 comment views icon

Apple додала підтримку української мови у функції Live Text та Voice Over

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Згадка про підтримку української мови у Live Text та Voice Over з’явилася на офіційному сайті Apple після вчорашньої презентації майбутніх оновлень ОС — iOS 16, iPadOS 16 та macOS 13 Ventura.

Voice Over входить до стандартного набору спеціальних можливостей — Apple, Google та інші компанії розробляють їх, щоб максимально адаптувати свої продукти та послуги для потреб людей з особливими потребами. Програма для читання екрана на основі жестів VoiceOver дає змогу використовувати iPhone людям з порушеннями зору. Вона надає звукові описи вмісту екрана: від заряду акумулятора й даних про користувача під час телефонного дзвінка і до відкритої програми.

Щодо розпізнавання тексту Live Text, по суті, це аналог відомої технології розпізнавання зображень Google Lens і одна з найпомітніших нових функцій Apple — вона дебютувала разом з iOS 15 та спочатку підтримувала лише сім мов. З новим оновленням кількість підтримуваних мов зросла до десяти і серед них також з’явилася українська.

Apple додала підтримку української мови у функції Live Text та Voice Over

Окрім того, Apple розширила можливості Live Text — тепер вона працює з відео. Водночас завдяки низці покращень iOS також навчилася краще розуміти контекст розпізнавання — наприклад, одразу конвертувати суму в потрібну валюту або зробити переклад тексту.

Функція Live Text підтримується в iPhone XS, 11, 12, 13, SE 3-го покоління, XR, в iPad на A12 Bionic та новіше, а також на Mac з Apple Silicon.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: