Новини IT-бізнес 15.03.2023 о 19:40 comment views icon

Apple відтерміновує виплату квітневих бонусів – співробітники, які отримували бонусну винагороду два рази на рік, отримуватимуть її тільки у жовтні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Apple затримує виплату бонусів співробітникам деяких підрозділів та робить зусилля зі скорочення витрат. В умовах інфляції та зниження продажів персонал Apple все ж таки перебуває у більш вигідному становищі, ніж працівники інших технологічних компаній. Виробник iPhone уникнув масових звільнень, але скоротив бюджети, деяких співробітників та призупинив наймання на частину вакансій.

За словами анонімних інсайдерів, зміна політики винагород зменшить частоту преміальних виплат частині співробітників корпорації. Паралельно з цим Apple обмежує наймання нового персоналу та закриває звільнені вакантні робочі місця.

Раніше Apple виплачувала бонуси один чи два рази на рік залежно від підрозділу, це зазвичай відбувалося у квітні та жовтні. Згідно з новим планом, наступного місяця ніхто не отримає бонусних виплат, а всі підрозділи перейдуть на щорічний графік, з виплатами лише у жовтні. Більшість підрозділів Apple вже перейшли на щорічний графік, включаючи відділи розробки програмного забезпечення та послуг, але персоналу, який займається операціями, корпоративною роздрібною торгівлею та ряду інших груп це ще належить зробити.

Співробітники, як і раніше, сподіваються отримати бонуси в повному обсязі, одним платежем замість двох. Однак персонал збентежений – Apple не повідомляла про зміни заздалегідь, що є важливим під час складанні особистого бюджету. Зміна графіка виплат також може спантеличити тих, хто вирішив залишити компанію після квітневих бонусів.

Новий графік виплат бонусів не поширюється на топменеджмент Apple. Премії найвищим співробітникам виплачуються щокварталу.

Також повідомляється, що відділ кадрів Apple став ретельніше стежити за графіком відвідування офісу. Поточна політика компанії вимагає, щоб співробітники працювали в будівлі Apple тричі на тиждень. Деякі співробітники стурбовані тим, що підвищений контроль за відвідуваністю офісу є провісником майбутніх звільнень.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Магазини Apple теж стали ставитися до відвідуваності ретельніше. Деякі працівники магазинів, котрі працюють неповний день, вважають, що їх заохочують до звільнення проханнями працювати більшу кількість годин, ніж було зазначено.

У січні Apple оголосила про зниження виплат за 2023 рік Тіму Куку. Його винагорода впала більш ніж на 40% і становить приблизно $49 млн. Акціонери затвердили бонуси керівників на щорічних зборах Apple минулої п’ятниці.

Байден проти Big Tech: президент США закликав Конгрес ухвалити закони, що обмежують вплив Apple, Google, Amazon та інших великих компаній

Джерело: Bloomberg

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: