Новини Новини 21.04.2022 о 09:46 comment views icon

Astrobotic показала льотну модель спускного апарату Peregrine. Відправлення цього першого комерційного посадкового модуля на Місяць заплановане наприкінці 2022 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Спускний апарат Peregrine компанії Astrobotic може стати першою комерційною місією на Місяць і першим американським космічним кораблем, що здійснив м’яку посадку на супутнику Землі з часів програми «Аполлон». Peregrine є посадковим модулем малого класу, який точно і безпечно доставить корисні вантажі на місячну орбіту і місячну поверхню.

20 квітня Astrobotic представила публіці льотну модель Peregrine під час візиту вищих посадових осіб NASA та уряду США до штаб-квартири компанії (тут можна побачити відео). Льотна модель, на відміну від більш ранніх тестових моделей, є версією Peregrine, яка дійсно полетить на Місяць на ракеті United Launch Alliance Vulcan Centaur. Запуск заплановано на четвертий квартал цього року. Peregrine — це перший посадковий модуль у рамках ініціативи NASA Commercial Lunar Payload Services (CLPS).

Презентація Peregrine відбулася в штаб-квартирі Astrobotic у Піттсбурзі, штат Пенсільванія, на ультрасучасному об’єкті площею близько 15 240 квадратних метрів, призначеному для розробки та експлуатації місячних космічних кораблів. Оскільки льотна модель Peregrine повинна бути захищена від забруднення чутливих компонентів, відвідувачам довелося ходити у білих комбінезонах та носити сітки для волосся.

«Цей місячний посадковий модуль — втілення мрії. Саме тому наша компанія була заснована 15 років тому. Він є кульмінацією незліченних годин роботи сотень людей протягом багатьох років над проектуванням та складанням посадкового модуля, створенням ринку доставки на Місяць, а також створенням об’єктів та ланцюжка поставок, необхідних для забезпечення успіху комерційних космічних місій, подібних до Peregrine, у майбутньому», — сказав Джон Торнтон, генеральний директор Astrobotic.

У кімнаті збірки Peregrine було 24 корисних вантажі, які місячний модуль доставить на поверхню земного супутника. До них відносяться наукові інструменти від трьох національних космічних агенцій, у тому числі 11 лише від NASA, марсохід Університету Карнегі-Меллона, кілька корисних навантажень від комерційних компаній та культурні повідомлення від людей з усього світу.

Корисне навантаження вже інтегрована в кабіни Peregrine, які очікують на встановлення на більший посадковий модуль. Як тільки інтеграція Peregrine буде завершена, він відправиться на екологічні випробування, а потім буде відправлений на мис Канаверал у Флориді, щоб почати остаточну підготовку до запуску в четвертому кварталі 2022 року.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: