Новини Софт 03.07.2023 о 09:05 comment views icon

Bluesky призупиняє реєстрацію — соцмережа не впоралась з великим потоком користувачів, які «‎втекли» з Twitter після чергових оновлень

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Bluesky, децентралізована соцмережа Джека Дорсі, тимчасово припиняє реєстрацію нових користувачів, які «‎атакували» сайт після того, як Twitter запровадив обмеження щодо перегляду кількості твітів.

«Ми призупиняємо реєстрацію в Bluesky, поки команда розв’язує проблеми з продуктивністю. Ми повідомимо, коли коди запрошень знову будуть працювати. Раді вітати більше користувачів у нашій бета-версії незабаром!», – пишуть у блозі Bluesky.

Проблеми з продуктивністю заважали швидко завантажувати дописи у вебверсії, хоча застосунок для iOS працював дещо краще. Причина неполадок – у рекордно високому трафіку, який «‎підскочив» після того, як у соцмережі розпочали реєструватись невдоволені клієнти Twitter.

У п’ятницю сайт Ілона Маска почав блокувати незареєстрованих користувачів (сам Маск назвав це тимчасовим заходом, який введений через «‎крадіжку даних»), а у суботу почало діяти оновлення, яке обмежувало кількість твітів, які користувачі можуть переглядати за день: верифіковані акаунти можуть читати до 6000 публікацій на день, а неверифіковані й нові неверифіковані акаунти – 600 і 300 повідомлень відповідно. Згодом, кількість трохи збільшать.

Інша альтернатива Twitter, соцмережа Mastodon, також фіксує зростання кількості користувачів – за минулу добу на платформі з’явилося понад 26 000 нових облікових записів.

  • Проєкт Bluesky виник у Twitter у 2019 році, а торік соцмережа виділилась в окрему компанію. Джек Дорсі (колишній генеральний директор Twitter) увійшов до складу ради директорів Bluesky.
  • Програма працює на основі протоколу соцмережі з відкритим кодом Authenticated Transfer Protocol або «AT Protocol», структура якого дозволяє користувачам легко переносити дані свого облікового запису до іншого постачальника Bluesky, а також ефективніше контролювати контент, що відображається.
  • У лютому застосунок Bluesky з’явився в App Store, а у квітні став доступним для пристроїв Android  — щоправда, скористатися соцмережею можна все ще лише за попереднім запрошенням.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: