Новини Технології 11.05.2023 о 14:02 comment views icon

Google анонсував Project Tailwind — прототип віртуального блокнота з ШІ для аналізу нотаток та документів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Google анонсував Project Tailwind — прототип віртуального блокнота з ШІ для аналізу нотаток та документів

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Нотатник Project Tailwind навчається на ваших документах та виконує роль інтелектуального помічника. Google розробив концепт як інструмент для студентів, але може бути потрібний в інших сферах життя, де виконується робота з багатьма текстами.

Google Project Tailwind

«Як і в справжньому записнику, ваші нотатки та ваші джерела живлять Tailwind, — каже Джош Вудворд, старший директор з управління продуктами в Google. — Це працює так: ви можете просто вибрати файли з Google Диску, і він ефективно створює персональну та приватну модель ШІ для роботи з інформацією, яку ви надаєте. … Ми ​​зрозуміли, що це не лише для студентів. Це корисно для тих, хто синтезує інформацію з багатьох джерел. Наприклад, письменники, які вивчають статті, фінансові аналітики, юристи, які вивчають справу».

У прикладі, який Вудворд продемонстрував на сцені, блокнот отримав багато нотаток про дослідження, а потім відібрав ключові теми та запропонував питання. За допомогою інструмента можна створити глосарій на тему або виконати іншу систематизацію.

Google Project Tailwind

Матеріалів щодо Project Tailwind досить мало і не до кінця зрозуміло, як саме він працює, але концепція виглядає корисною та привабливою. Дійсно, якщо мовні моделі ШІ можна точно налаштовувати для роботи з певними типами даних – чому б не налаштувати їх на дані користувача? Поки що Google описує технологію як прототип, який був зібраний за останні кілька тижнів з використанням нового API PaLM 2.

Google Project Tailwind

Потенційна проблема індивідуальних моделей ШІ – обмеження обчислювальної потужності. Популярні ШІ використовують спеціальні обчислювальні пристрої NVIDIA або інших виробників, які компанії купують у великих кількостях. Питання викликає й надійність результату – мовні моделі часто просто вигадують інформацію. Наразі концепція, запропонована Project Tailwind, виглядає скоріше як поле для дослідження, а не готове рішення.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Duet AI — Google перейменувала та розширила набір функцій ШІ для Workspace. Це відповідь на Microsoft Copilot

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: