Новини WTF 04.10.2022 о 10:40 comment views icon

Google Translate закрили в Китаї через «низькі показники використання» – сайт перекладача фіксував 53,5 млн відвідувань на місяць

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Це один із небагатьох сервісів Google, який доступний на материковому Китаї. Тепер сайт перекладача перенаправляє користувачів на гонконзьку версію.

“Ми припиняємо роботу Google Translate у материковому Китаї через низький рівень використання”, – йдеться в заяві Google.

Але, згідно зі статистикою платформи веб-аналітики Similarweb, у серпні китайський веб-сайт Google Translate зафіксував 53,5 мільйона відвідувань з комп’ютерів та мобільних девайсів.

У Google були складні відносини з Китаєм протягом багатьох років. Масована кібератака у поєднанні з жорсткою урядовою цензурою, з якою доводиться стикатися інтернет-користувачам, спонукала американську фірму вивести свою пошукову систему з Китаю в 2010 році, лише через чотири роки після офіційного виходу на ринок. Цей крок було зроблено незабаром після того, як Google припинив цензуру своїх сервісів у країні, кинувши виклик уряду.

В результаті місцеві конкуренти, такі як пошукова система Baidu та гігант соціальних мереж та ігор Tencent стали домінувати в китайському інтернет-просторі як сервіси пошуку та перекладу.

Китай змусив технологічних гігантів країни поділитися подробицями своїх комерційних алгоритмів з Адміністрацією кіберпростору

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Google Translate був повторно представлений на материковому Китаї у 2017 році після чуток про те, що він має повернутися. Але тепер він знову приєднується до Gmail, Chrome та Пошуку в списку недоступних продуктів Google в країні, викликаючи велике розчарування користувачів, але, безсумнівно, і радість у власників VPN-сервісів.

Незважаючи на очевидну ворожість, у 2018 році з’явилися повідомлення про те, що Google створила сильно цензуровану версію своєї пошукової системи під кодовою назвою Dragonfly для китайського ринку, яка пов’язувала запити з телефонними номерами. Також було сказано, що нова версія пошуку блокує деякі заборонені теми, включаючи релігію, права людини та мирні протести. Ця новина викликала обурення з боку багатьох співробітників Google, американських політиків та правозахисників, що сприяло закриття проєкту через кілька місяців з гарантією того, що він ніколи більше не з’явиться.

Останнім часом напруженість у відносинах між Китаєм та США зростала. Ухвалення Закону про чіпи викликало масу заяв про дискримінацію зі сторони китайських політиків, а офіційні особи США, що наказують Nvidia і AMD припинити продаж в країну своїх високопродуктивних графічних процесорів, орієнтованих на ШІ, викликали великий гнів. США також б’ють по Китаю заборонами на експорт, перешкоджаючи планам розвитку внутрішнього ринку напівпровідників.

Google зараз має дуже обмежену присутність у Китаї. Деяке обладнання, включаючи смартфони, виробляється в країні, проте минулого місяця The New York Times повідомляли, що компанія перенесла частину виробництва своїх смартфонів Pixel до В’єтнаму. Втім Google, як і раніше, співпрацює з китайськими розробниками, які створюють програми для операційної системи Android по всьому світу, які потім будуть доступні в магазині Google Play, хоча він також заблокований у Китаї.

Джерело: Techspot,CNBC

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: