Новини Софт 08.11.2022 о 18:50 comment views icon

Ілон Маск розблокував себе у деяких користувачів Twitter та не дозволив The Dawn Project рекламувати пост з критикою Tesla

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Група The Dawn Project, яку очолює розробник програмного забезпечення Ден О’Дауд, заявила, що її рекламу у Twitter з критикою Tesla Full Self-Driving було відхилено через порушення заборони на «політичний» контент.

Ден О’Дауд стверджує, що спроби просувати твіт з рекламою, розміщеною в The New York Times, яка критикує повністю автономне водіння Tesla (FSD) виявились невдалими. На скриншоті електронного листа, наданого групою, Twitter заявив, що пост суперечить його правилам щодо «політичної» реклами.

Ілон Маск розблокував себе у деяких користувачів Twitter та відмовив The Dawn Project рекламувати пост з критикою Tesla

Відхилена реклама — це остання з низки подій у дивній, тривалій ворожнечі між Ілоном Маском і О’Даудом. У серпні компанія Tesla вимагала від проєкту Dawn Project видалити відео на YouTube, де автомобілі виробника наїжджають на манекенів-дітей. (Відео більше не показуються на сторінці групи YouTube.)

Твіт Dawn Project з рекламою в Times все ще існує.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Заяви групи також викликають питання щодо майбутньої рекламної політики Twitter. Декілька великих автомобільних компаній, у тому числі GM, Jeep і Volkswagen, призупинили всі платні рекламні пости у соцмережі, очікуючи побачити, як виглядатиме платформа під новим керівництвом. Тим часом Маск написав, що Twitter пережив “значне” падіння доходів від реклами, навіть попри те, що зростання користувачів знаходиться на “найвищому рівні”.

У своїй заяві О’Дауд сказав, що відмова від реклами була тривожною ознакою.

“Прагнення заборонити рекламу контенту, який критикує програмне забезпечення Маска Tesla Full Self-Driving, викликає серйозні питання щодо його прихильності до свободи слова”, — йдеться у заяві О’Дауда.

Twitter не одразу відповів на запит про коментар. (Маск звільнив 50% співробітників компанії, у тому числі більшу частину відділу зв’язків з громадськістю.)

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

На сторінці підтримки соцмережі сказано:

“Twitter глобально забороняє просування політичного контенту. Ми ухвалили це рішення, ґрунтуючись на нашій вірі в те, що охоплення політичних повідомлень потрібно заробляти, а не купувати”.

Раніше цього року О’Дауд розпочав кампанію до Сенату, засновану на одній проблемі: Tesla. Він різко критикував функцію допомоги водієві FSD, проводячи власні тести, які, як він стверджує, виявили критичні недоліки технології. (О’Дауд отримав лише 74 916 голосів на червневих попередніх виборах, посівши 10-те місце у загальному заліку.)

Мільярдеру з Санта-Барбари явно подобається дратувати Маска. Раніше він розміщував у The New York Times рекламу на всю сторінку, що засуджує FSD Tesla, пропонуючи 10 000 доларів першому, хто назве “ще один комерційний продукт від компанії зі списку Fortune 500, в якому критичний збій відбувається кожні 8 хвилин”.

Прихильники Tesla зазначають, що О’Дауд управляє Green Hills Software, яка веде справи з деякими конкурентами Tesla, включаючи General Motors, BMW та Ford. Тому він, мовляв, фінансово зацікавлений у тому, щоби публічно зганьбити компанію. Тим часом Маск відреагував на проєкт Dawn по-своєму, зазначивши, що “ніхто не помер при використанні FSD”, і назвав ПЗ Green Hills Software “купою сміття”.

Перед придбанням Twitter Ілон Маск виступав за “свободу слова у соцмережі” та навіть подумував розблокувати акаунти деяких забанених користувачів, зокрема й експрезидента США Дональда Трампа. Але поки його дії демонструють лише протилежне. 

Так днями Маск написав, що Twitter назавжди блокуватиме імітаторів облікових записів, якщо вони не будуть явно позначені як пародійні. Це сталося після того, як кілька перевірених користувачів з “блакитною галочкою” внесли зміни до своїх облікових записів, зробивши їх схожими на обліковий запис самого Маска.

Нові повідомлення, які поширюють користувачі соцмережі — свідчать про те, що мільярдер сам себе розблокував у деяких людей. 

За даними, зібраними бот-трекерами, сайт соціальної мережі, можливо, втратив близько мільйона справжніх користувачів із приходом Маском 27 жовтня. За словами Крістофера Бузі, керівника трекера Bot Sentinel, з того дня було деактивовано понад 800 000 облікових записів, а ще 500 000 було припинено.

“Ґрунтуючись на наших внутрішніх даних, ми оцінюємо, що 877 000 облікових записів Twitter були деактивовані, а ще 497 000 були заблоковані в період з 27 жовтня по 1 листопада”, — написав Бузі у Twitter.

Цікаво, що в день придбання Маском Twitter із соцмережі зник акаунт акторки Ембер Герд. Наразі незрозуміло – чи то актриса видалила свій обліковий запис сама, чи за деактивацією стояв сам Ілон, з яким Герд була в близьких відносинах. 

Серед інших сюрпризів, які Маск підготував на честь придбання компанії — запуск суперечливої передплати Twitter Blue, масштабні звільнення та можливе стягнення з більшості або всіх користувачів соцмережі абонентської плати.

Джерело: The Verge, Metro

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: